Δικηγόρος εκβίαζε ιερέα και του απέσπασε 600.000 ευρώ

Στα χέρια της αστυνομίας βρέθηκε γνωστή δικηγόρος των Αθηνών, η οποία εκβίαζε παπά, ζητώντας του χρήματα προκειμένου να μεσολαβήσει σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. για να «θάψει» το ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε εις βάρος του.

Η γυναίκα συνελήφθη αφού παρέλαβε από τον ιερέα 2.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Η 48χρονη, η οποία διαγράφηκε από τον δικηγορικό σύλλογο το 2006, γνωρίστηκε εκείνη την περίοδο με τον ιερωμένο και τον εκβίαζε, απειλώντας τον με αποκαλύψεις για δήθεν ευαίσθητες προσωπικές υποθέσεις του, που θα κλόνιζαν το ιερατικό λειτούργημά του. Με αυτόν τον τρόπο του απέσπασε 600.000 ευρώ σταδιακά.

Προσφάτως, η δικηγόρος και ο συνταξιούχος αστυνομικός σύζυγός της τον εκβίασαν λέγοντας πως άτομο που έχει σχέση με την εκκλησία στην οποία ιερουργεί, του είχε κάνει μήνυση στην Εισαγγελία, καταγγέλλοντας ότι ο ιερέας δεν του «κολλάει» ένσημα στο ΙΚΑ. Μάλιστα, του είπαν πως ο εισαγγελέας είχε διαπιστώσει το βάσιμο της καταγγελίας και είχε διατάξει τη σύλληψή του ιερέα με ένταλμα εις βάρος του από τον ανακριτή.

Προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη του πρότειναν να μεσολαβήσουν σε αξιωματικούς που υπηρετούν στη ΓΑΔΑ, για να μην εκτελεστεί ποτέ το ένταλμα, με αντάλλαγμα 4.000 ευρώ.

Καταλαβαίνοντας ότι η κατάσταση αυτή δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί ο ιερωμένος κατέφυγε στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, όπου κατήγγειλε τον εκβι@σμό και παράλληλα αποκάλυψε ότι το ζευγάρι τού είχε αποσπάσει στο παρελθόν περισσότερα από 600.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί προσημείωσαν το ποσό των 2.000 ευρώ και συνέλαβαν τη δικηγόρο όταν συναντήθηκε με τον ιερέα, σε μια καφετέρια απέναντι από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και πήρε στα χέρια της τα χρήματα. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος της για εκβίαση περιλαμβάνεται και ο σύζυγός της.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: