Διακοπή της χρήσης άνθρακα στο Πεκίνο από το 2020

Διακοπή της χρήσης άνθρακα στο Πεκίνο και τα περίχωρα του από το 2020, αποφάσισε η κυβέρνηση της Κίνας αποφάσισε  με σκοπό να μειώσει την ποσότητα του νέφους και να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα της πρωτεύουσας.

«Έως και το 60 τοις εκατό του περιεχομένου του νέφους προκαλείται από την καύση άνθρακα, τουλάχιστον στην αρχική φάση του κάθε νέφους», δήλωσε ο Φανγκ Λι από το Γραφείο Περιβαλλοντικής Προστασίας του Πεκίνου, ενώ διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι το 30 τοις εκατό της ρύπανσης προέρχεται από τα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το Γραφείο Περιβαλλοντικής Προστασίας της Κίνας, οι προσπάθειες θα ενταθούν κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν η αιθαλομίχλη από την καύση του άνθρακα είναι στο χειρότερο σημείο της.

Πολλές προειδοποιήσεις για το νέφος δόθηκαν τους προηγούμενους μήνες όταν οι μετρήσεις ήταν πολλές φορές μεγαλύτερες από το εθνικό επίπεδο ασφαλείας σε πολλές πόλεις κάτι το οποίο είναι αρκετά υψηλότερο από αυτό που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Τον περασμένο μήνα, λόγω της βαριάς ρύπανσης υπήρξε περιορισμός της κίνησης στο κέντρο του Πεκίνου, κλείσιμο αρκετών σχολείων και άλλα παρόμοια μέτρα.

Οι αξιωματούχοι του Πεκίνου ανακοίνωσαν πως τα πρόγραμμα θα επεκταθεί και στην πλειοψηφία των αγροτικών του περιοχών μέχρι το 2020, σύμφωνα με κινεζικά κρατικά μέσα.

Οι αρχές του Πεκίνου θα αντικαταστήσουν σε πρώτη φάση τις σόμπες θέρμανσης από άνθρακα με ηλεκτρικές σε 400 οικισμούς μέσα στο 2016, προτού η εφαρμογή περάσει σε μεγαλύτερες περιφέρειες όπως το Φενγκτάι το 2017.

 

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: