Έκανε τατουάζ στους βολβούς των ματιών της και τυφλώθηκε

Μια μητέρα πέντε παιδιών δεν άκουσε την κόρη της να μην κάνει τατουάζ στα μάτια της λόγω πιθανής τύφλωσης — και τώρα, χάνει την όρασή της.

Η Anaya Peterson, φοιτήτρια νομικής, θαύμαζε το μοντέλο Amber Luke, η οποία έκανε τατουάζ στους βολβούς των ματιών της με έντονο μπλε -μοβ χρώμα και τυφλώθηκε τρεις εβδομάδες μετά. Παρά το γεγονός ότι η Luke ξαναβρήκε την όρασή της, φαίνεται ότι η 32χρονη Peterson μπορεί πλέον να χάσει οριστικά την όρασή της.

«Στην αρχή θα έκανα μόνο ένα τατουάζ στα μάτια, γιατί σκέφτηκα ότι αν τυφλωθώ, τουλάχιστον έχω το άλλο μάτι. Θα έπρεπε να είχα μείνει σε αυτό», δήλωσε η Peterson στο Kennedy News. «Η κόρη μου δεν ήθελε να το κάνω αυτό το τατουάζ λέγοντάς μου: “Κι αν τυφλωθείς;”. Δεν ήταν καθόλου σύμφωνη με αυτό».

Η 32χρονη εύχεται να είχε ακούσει την 7χρονη κόρη της. «Δεν έχω όραση 20/20 πλέον. Από απόσταση, δεν μπορώ να δω τα χαρακτηριστικά των προσώπων», δήλωσε η ίδια. «Αν δεν είχα κάνει τατουάζ στα μάτια μου, δεν θα είχα αυτό το πρόβλημα. Ακόμα και σήμερα ξύπνησα με έντονα πρηξίματα στα μάτια μου. Και αυτό είναι επικίνδυνο».

Θα έχει «πάντα αυτό το πρόβλημα», αφού δεν μπορεί να αφαιρέσει το μελάνι του τατουάζ από τα μάτια της.

@inkedup_britishjamaican1

Replying to @Chill with Tyahna #fyp #eyeballtattoo #tattooedeyeball #splittongue #tonguesplit #bodymods #alternative #blackgirlswithtattoos #belfast #jamaican #shankillroad #northernireland #jamaicantiktok #britishtiktok #facetattoo #blackouttattoo

♬ original sound — Quest Gulliford

Η Peterson ξεκίνησε τον χρωματισμό των βολβών τον Ιούλιο του 2020 και δεν είχε καμία επιπλοκή. Παρά το γεγονός ότι υπέφερε από κάποια ξηρότητα και πονοκεφάλους, επέλεξε να κάνει τατουάζ στο αριστερό της μάτι μοβ τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Τον Αύγουστο του 2021, τα πράγματα πήραν μια τροπή προς το χειρότερο. Ξύπνησε μια μέρα με απίστευτα πρησμένα βλέφαρα που έμοιαζαν σαν να είχε κάνει «πέντε γύρους με τον Μάικ Τάισον».

Καθώς τα συμπτώματα επιδεινώθηκαν, αποφάσισε να μπει στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί της χορήγησαν ενδοφλέβια φαρμακευτική αγωγή για τρεις ημέρες και έκαναν βιοψία στο προβληματικό μάτι της.

«Για να είμαι ειλικρινής, ήθελα να είμαι στο σπίτι και να βλέπω τηλεόραση. Δεν μπορώ καν να το εκφράσω με λόγια. Δεν ήταν καθόλου ωραίο. Ήταν τραυματικό να το περάσω. Θυμάμαι απλά να σκέφτομαι: Δεν θα ξανακάνω αυτό το τατουάζ στα μάτια. Σίγουρα δεν θα το ξανακάνω».

Η 32χρονη έχει μετανιώνει για την απόφασή της να κάνει τατουάζ στο άσπρο των ματιών της εξ αρχής.

«Έχω κάπως αναρρώσει — εξωτερικά. Απλά είναι μέσα μου. Βασικά είμαι στα πρόθυρα της τύφλωσης», δήλωσε. «Αν μπορούσα να γυρίσω πίσω στο χρόνο, σίγουρα δεν θα το έκανα».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: