»ANOHTH, ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΥΨΗΛΟ ΕΦΚ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ»…


ANOHTH, ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΥΨΗΛΟ ΕΦΚ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ...
«Ανόητη, παράλογη και εγκληματική» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης την «επιμονή της κυβέρνησης» στον υψηλό ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης. Μετά από συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ομοσπονδίας. Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) ο κ. ανέφερε ότι πέρυσι, εξαιτίας του υψηλού φόρου…

η κατανάλωση μειώθηκε κατά 70% «πράγμα που δεν εχει συμβεί ποτέ σε καμία χώρα, σε περιόδο ειρήνης».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε επίσης ότι «όχι μονο δεν μπήκε στα δημόσια ταμεία ούτε ένα παραπάνω, αλλά χάθηκαν 240 εκατ. ».

Όπως είπε, η κατάσταση αυτή βύθισε σε ενεργειακή φτώχεια ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της αιθαλομίχλης στην ατμόσφαιρα κυρίως στην .

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε το κυβερνητικό επιχείρημα ότι με το μέτρο αυτό επιδιώκεται η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων, ισχυριζόμενος πως αντιθέτως «έκλεισαν μια τρύπα, αφήνοντας όμως διάπλατα ανοιχτή όχι απλά μια κερκόπορτα, μια τεράστια πόρτα για το λαθρεμπόριο μέσα από το ναυτιλιακό πετρέλαιο».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσίπρας κάλεσε την να κάνει δεκτή την τροπολογία που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή του ΕΦΚ στα επίπεδα του Μαρτίου του 2011, δηλαδή να κοστίζει το πετρέλαιο θέρμανσης 0,9 ευρώ το λίτρο.

Α. Τσίπρας: Ανόητη, παράλογη και εγκληματική η επιμονή της κυβέρνησης στον υψηλό ΕΦΚ για το πετρέλαιο θέρμανσης

Εκ μέρους των βενζινοπωλών ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Κιούσης είπε ότι δεν είναι δυνατό να συνεχίζεται η διατήρηση του φόρου στο συγκεκριμένο ύψος, παρά το γεγονός ότι όλοι έχουν παραδεχθεί ότι πρόκειται για λάθος μέτρο. Ακόμη, ζήτησε μείωση του φόρου στα επίπεδα του 2011 και συμφώνησε με τον κ. Τσίπρα ότι με την εξίσωσή με τον ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης, κάθε άλλο παρά αντιμετωπίστηκε το λαθρεμπόριο.

«Όλα τα άλλα περί επιδόματος, περί επιστροφής, περί του ποιος θα πάρει και τι δικαιούται να πάρει είναι ημίμετρα», πρόσθεσε ο κ. Κιούσης.

Πηγή : naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: