Ανήσυχα τα κόμματα της Κεντροαριστεράς με τις εξελίξεις στον ΔΟΛ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ δείχνει το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ καθώς και οι κινήσεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Με δεδομένο ότι οι εφημερίδες «ΒΗΜΑ» και «ΝΕΑ» υπήρξαν ιστορικά σημεία αναφοράς των λεγόμενων προοδευτικών δυνάμεων, από την εποχή που ο Δημήτρης Λαμπράκης έστησε το συγκρότημα με τη βοήθεια του Ελευθέριου Βενιζέλου, ένα ενδεχόμενο λουκέτο δημιουργεί ένα μεγάλο κενό, το οποίο δεν καλύπτεται από τις εφημερίδες που εκδίδονται σήμερα.

Το ΠΑΣΟΚ ανησυχεί επίσης και για το ενδεχόμενο συναλλαγής απέναντι στην κυβέρνηση και τον ΔΟΛ.

Μια τέτοια εξέλιξη επισημαίνουν στην Χαριλάου Τρικούπη θα έχει συνέπειες στη γραμμή των δύο εφημερίδων και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να καταλήξουν στο τέλος φιλικές προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κρίσιμο τάιμινγκ

 Οι περιπέτειες στον ΔΟΛ συμπίπτουν χρονικά με τις κρίσιμες εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Σε μια περίοδο κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ έχει αποκτήσει δυναμική μετά την ανταπόκριση που είχε σε κορυφαία στελέχη το προσκλητήριο που απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά και συντελούνται διεργασίες στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, η αλλαγή γραμμής των δύο ιστορικών εφημερίδων αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά το σχέδιο για τη δημιουργία μιας ισχυρής δημοκρατικής παράταξης.

Το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΔΟΛ σχετίζεται και με τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά.

Πηγή: lykavitos.gr - politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: