Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί και οι 224 επιβάτες του ρωσικού αεροσκάφους!

Στο Airbus επέβαιναν 17 παιδιά – 120 από τους επιβάτες βρέθηκαν «ανέπαφοι» και ήταν ακόμη δεμένοι με τις ζώνες στα καθίσματά τους – Διασώστες έλεγαν πως άκουγαν φωνές και βογκητά παγιδευμένων ανθρώπων

Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του αεροσκάφους της ρωσικής εταιρείας Kogalymavia στην Χερσόνησο του Σινά, όπως ανακοίνωσαν το μεσημέρι οι Αιγυπτιακές αρχές.

Και τα 224 άτομα τα οποία επέβαιναν στο αεροπλάνο ανασύρθηκαν νεκρά και έτσι έσβηναν οι ελπίδες για εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια του αεροπλάνου.

Αιγύπτιος αξιωματικός ασφαλείας, ο οποίος έσπευσε στο σημείο της συντριβής, είπε νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters ότι διασώστες άκουσαν φωνές και βογκητά παγιδευμένων επιβατών από ένα τμήμα του επιβατικού αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν πολλές οικογένειες από τη Ρωσία που είχαν ταξιδέψει στην Αίγυπτο για να απολαύσουν τις διακοπές τους στο τουριστικό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ.

Δυστυχώς, όμως, οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν, βυθίζοντας στη θλίψη τους συγγενείς των άτυχων επιβατών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο Αγίας Πετρούπολης προκειμένου να μάθουν τι συνέβη στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ήταν δεμένοι ακόμη με τις ζώνες στα καθίσματά τους

Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 224 άτομα, ανάμεσά τους 17 παιδιά, ηλικίας από 2 έως 17 ετών, ενώ όπως μετέδωσε με το Russia Today, στους επιβαίνοντες συγκαταλέγονται επίσης 67 άνδρες και 138 γυναίκες.

Σύμφωνα με Αιγύπτιο αξιωματικό, το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο πολλοί από τους επιβάτες που εντοπίστηκαν νεκροί ήταν δεμένοι ακόμη με τις ζώνες στα καθίσματά τους.

«Βλέπω μία τραγική σκηνή. Πολλοί νεκροί στο έδαφος και πολλοί νεκροί που είναι ακόμα δεμένοι στο κάθισμά τους. Το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο, ένα μικρό τμήμα της ουράς που κάηκε και ένα μεγαλύτερο που συνετρίβη σε βράχο. Έχουμε ανασύρει τουλάχιστον 100 πτώματα και οι υπόλοιποι είναι ακόμα μέσα στο αεροπλάνο», ανέφερε νωρίτερα σε ΜΜΕ μέλος των σωστικών συνεργείων.

Το πλήρωμα είχε αναφέρει αρκετές φορές προβλήματα στον κινητήρα

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti το πλήρωμα του αεροσκάφους που συνετρίβη είχε αναφέρει αρκετές φορές προβλήματα στον κινητήρα.

Ωστόσο, παρά τις αναφορές για προβλήματα στον κινητήρα, το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας επισημαίνει πως το αεροσκάφος δεν παρουσίαζε «τεχνικές ανωμαλίες» πριν την απογείωση, αν και ο υπουργός Μαξίμ Σοκόλοφ τόνισε πως θα διενεργηθεί εκτενής έρευνα στην εταιρία Kolavia.

Αξίζει, πάντως να αναφερθεί ότι πριν από τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα την 1η Ιανουαρίου του 2011, η εταιρεία Kogalymavia είχε εμπλακεί και σε άλλο ένα φονικό δυστύχημα.

Τότε, μια από τις μηχανές ενός αεροσκάφους Tupolev της εταιρείας είχε τυλιχθεί στις φλόγες, λίγα μόνο λεπτά πριν την τροχοδρόμηση. Το αεροσκάφος μετέφερε 116 επιβάτες και είχε οκτώ μέλη πλήρωμα, ενώ από την φωτιά που ξέσπασε τρία άτομα σκοτώθηκαν και 43 τραυματίστηκαν.

Μάλιστα, τα θύματα θα ήταν περισσότερα αν οι αρχές δεν είχαν προλάβει να εκκενώσουν εγκαίρως το αεροσκάφος, όπως φαίνεται και στις παρακάτω εικόνες.

Το αεροπλάνο θα εκτελούσε μια εσωτερική πτήση από το Σουργκούτ στη Μόσχα, ωστόσο, το Tupolev καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά.

Ημέρα πένθους κήρυξε την 1η Νοεμβρίου ο Πούτιν 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, εξέφρασε τη θλίψη του για τα θύματα και έδωσε εντολή να διενεργηθεί έρευνα σχετικά με τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας.

Μάλιστα, κήρυξε την 1η Νοεμβρίου ημέρα πένθους, έπειτα από τη σημερινή αεροπορική τραγωδία.

Πηγή:protothema.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: