Ακαταμάχητος μπακλαβάς με σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη!

Συστατικά
250 γρ. βούτυρο
600 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1 συσκευασία σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ. ζάχαρη
1 συσκευασία φύλλο Βηρυτού
Για το σιρόπι

300 γρ. ζάχαρη
500 ml χυμό πορτοκαλιού
Για την επικάλυψη

60 γρ. κουβερτούρα
15 γρ. βούτυρο

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνιουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τα 50 γρ ζάχαρη, την κανέλα και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε καλά ένα σκεύος 30Χ45 εκ.
Βάζουμε τα μισά περίπου φύλλα στο ταψί, βουτυρώνοντας καλά ένα ένα πριν το τοποθετήσουμε.
Απλώνουμε το μισό μείγμα από τη γέμιση καλά πάνω στα φύλλα.
Προσθέτουμε 3-4 φύλλα ακόμα βουτυρώνοντάς τα και από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση.
Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα καλά επίσης.
Χαράζουμε το γλυκό μέχρι κάτω σε 50 κομμάτια σχήματος ρόμβου.
Από πάνω απλώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε για μιάμιση ώρα.
Μισή ώρα πριν να είναι έτοιμο βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το χυμό σε ένα κατσαρολάκι, φέρνουμε σε βρασμό μέχρι να πάρουμε ένα ωραίο σιρόπι.
Με το που βγάλουμε το ταψί από το φούρνο το σιροπιάζουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει για 4 ώρες ή όλη νύχτα. λιώσει.
Την ώρα αυτή λιώνετε την επιπλέον κουβερτούρα με το βούτυρο και 1 κ.σ. νερό σε ένα κατσαρολάκι πάνω από πολύ χαμηλή φωτιά ή στα μικροκύματα και ανακατεύουμε καλά.
Όταν κρυώσει ο μπακλαβάς ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι σοκολάτας από πάνω και σερβίρουμε.

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: