Αυτός ο τίτλος, δεν χάνεται!

Και ποιος να τη σταματήσει; Η Λέστερ με ακόμη μια μεστή εμφάνιση, πέρασε και από την έδρα της Κρίσταλ Πάλας, έχοντας «χρυσό» σκόρερ τον Ριγιάντ Μαχρέζ στο 34 λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν στο 18’, όταν ο Μαχρέζ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χένεσεϊ από θέση τετ-α-τετ. Ωστόσο, δεκαέξι λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης δεν θα μπορούσε να αστοχήσει. Ο Βάρντι γύρισε τη μπάλα ιδανικά μέσα στην περιοχή και ο Μαχρέζ με πλασέ πέτυχε το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι έκανε διαχείριση του αποτελέσματος, κρατώντας το υπέρ της 1-0, παρότι δεν της δόθηκε καραμπινάτο πέναλτι στο 80’, όταν ο Νταν τράβηξε τον Χουτ, βγάζοντάς του, μάλιστα τη φανέλα. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, η Κρίσταλ Πάλας έφθασε μια ανάσα από την ισοφάριση, ωστόσο ο Ντιλέινι με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε τις «αλεπούδες» να πανηγυρίζουν ένα σπουδαίο εκτός έδρας τρίποντο, το οποίο την φέρνει ακόμη μια κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μεγάλη ευκαιρία να ανέβει στην τέταρτη θέση έχασε η Γουέστ Χαμ, αφού παρότι προηγήθηκε δύο φορές κόντρα στην Τσέλσι μέσα στο Στάμφορντ Μπριτζ, ήρθε ισόπαλη 2-2.

Το σκορ άνοιξε στο 17’ ο Λαντσίνι με εκπληκτικό πλασέ έξω από την περιοχή, ωστόσο ο Φάμπρεγας απάντησε με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους. Ωστόσο, στο 61’ έπειτα από πολύ ωραία κάθετη πάσα του Παγιέ, ο Κάρολ νίκησε τον Κουρτουά από θέση τετ-α-τετ δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στη Γουέστ Χαμ.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, και συγκεκριμένα ο Φάμπρεγας δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, καθώς στο 89’ ο Ισπανός χαφ ισοφάρισε και διαμόρφωσε το τελικό 2-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Διπλό που μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντικό στην υπόθεση σωτηρία πήρε η Νόριτς μέσα στην έδρα της Γουέστ Μπρομ. Το μοναδικό γκολ που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενουμένων, πέτυχε στο 50’ ο Ρόμπι Μπράντι έπειτα από ασίστ του Ματ Τζάρβις.

Τέλος, η Στόουκ που πανηγύρισε μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Γουότφορντ με 2-1, εδραιώθηκε στην πρώτη οκτάδα. Οι «πότερς» άνοιξαν το σκορ στο 18’ με τον Γουόλτερς και στο 51’ ο Χοσελού έκανε το 2-0. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι, ήταν να μειώσουν στο 86’ με τον Ντίνι.

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής

Σάββατο, 19/03

Έβερτον – Άρσεναλ 0-2

(7′ Γουέλμπεκ, 42′ Αΐόμπι)

Κρίσταλ Πάλας – Λέστερ 0-1

(34′ Μαχρέζ)

Γουέστ Μπρομ – Νόριτς 0-1

(50′ Μπράντι)

Γουότφορντ – Στόουκ 1-2

(86′ Ντίνι / 18′ Γουόλτερς, 51′ Χοσελού)

Τσέλσι – Γουέστ Χαμ 2-2

(45’+3′, 89′ πέν. Φάμπρεγας / 17′ Λαντσίνι, 61′ Κάρολ)

Σουόνσι – Άστον Βίλα (19:30)

Κυριακή, 20/03

Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ (15:30)

Νιόυκαστλ – Σάντερλαντ (15:30)

Τότεναμ – Μπόρνμουθ (18:00)

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική

Άστον Βίλα – Τσέλσι

Γουέστ Χαμ – Κρίσταλ Παλας

Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Σίτι

Νόριτς – Νιούκαστλ

Στοουκ – Σουόνσι

Άρσεναλ – Γουότφορντ

Σάντερλαντ – Γουέστ Μπρομ

Λίβερπουλ – Τότεναμ

Λέστερ – Σαουθάμπτον

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον

Γιώργος Τσανάκας

Πηγή: sport-fm.gr

athlitika

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: