Αποκριάτικη διάθεση το τριήμερο σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Τρεις μέρες έμειναν για να γιορτάσετε τις Απόκριες!

Είτε Αθήνα είτε , το πρόγραμμα έχει πολλά για εσάς!

Αθήνα

Όλο το Σαββατοκύριακο ο παλμός της δημοτικής Αποκριάς ξεκινά από την Πλατεία Βαρβακείου και απλώνεται στην Πλάκα, το Μοναστηράκι, το , το Ζάππειο, το Λόφο του Φιλοπάππου και σε γειτονιές της πρωτεύουσας, στις Λέσχες Φιλίας και στα Πολιτιστικά & Αθλητικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων.

Tην Κυριακή 17 Μαρτίου ο «Ελληνικός Κόσμος» ντύνεται και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σ” ένα ολοήμερο αποκριάτικο πάρτι γεμάτο μουσική, χορό, και αποκριάτικα εργαστήρια. Μικροί και μεγάλοι φορούν τη στολή τους και συμμετέχουν σ” ένα ολοήμερο ξεφάντωμα στον «Ελληνικό Κόσμο», από τις 10:00 μέχρι τις 18:00.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Λόφος Φιλοπάππου, Ώρα 11.30

Κούλουμα με λαγάνα, χαλβά και ελιές.

Η Φιλαρμονική υποδέχεται τους Αθηναίους στην είσοδο του Λόφου και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής μας διασκεδάζει με παραδοσιακή μουσική.

Τραγούδι: Ηλίας Γάκος, Κλαρίνο: Φάνης Φωτόπουλος.

ΠΑΡΚΟ Κ.Α.Π.Α.Ψ, ώρα 11:30, Κούλουμα με παραδοσιακή μουσική σε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο ¶νω Αμπελοκήπων.

Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή 17 Μαρτίου η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης θα διοργανώσει δύο εκδηλώσεις για παιδιά την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 στο Δημαρχείο και τη ΒΆ Δημοτική Κοινότητα.

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ν. Δημαρχείου και από ώρα 12:00 έως και 14:00 θα διοργανωθεί το μουσικοχορευτικό σόου «Απόκριες στο Τσίρκο» με ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, μουσικοκινητικά παιχνίδια, ζωγραφική προσώπου και χορό με το παραδοσιακό γαϊτανάκι.

Την ίδια ημέρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 67ου Δημοτικού σχολείου της Β” Δημοτικής Κοινότητας, στην Β. Παπαθανασίου 41, πίσω από τον Σ. Σταθμό και ώρα 17.00 έως 19.00 θα πραγματοποιηθεί η δράση «Ζωγραφίζω το χαρταετό μου». Θα μοιραστούν χαρταετοί στους μικρούς μασκαράδες που θα κληθούν να αυτοσχεδιάσουν για να δημιουργήσουν το δικό τους τέχνης πάνω στο χαρταετό.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Κέδρινος Λόφος

Ώρα έναρξης: 10:00.

Η αναβίωση των πατροπαράδοτων εθίμων βρίσκεται στο επίκεντρο εκδήλωσης για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας 18 Μαρτίου 2013 που διοργανώνει η 3η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Δήμο Νεάπολης — Συκεών για την αναβίωση των πατροπαράδοτων εθίμων. Η εκδήλωση θα γίνει στον Κέδρινο Λόφο (πλατεία Π. Τσάτρα).

Στους παρευρισκομένους θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής, ενώ θα συμμετέχει με τα χορευτικά του συγκροτήματα ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος 3ης Δημοτικής Κοινότητας «Οι Φίλοι της Παράδοσης».

Τούμπα

Ώρα έναρξης: 10:00.

Με παραδοσιακή μουσική και χορό διοργανώνει εκδήλωση την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας 18 Μαρτίου 2013 η 4η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας (Γρηγορίου Λαμπράκη — Κλεάνθους).

Στους παρευρισκομένους θα προσφερθούν νηστίσιμα εδέσματα.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο Σύλλογος Έρευνας και Διάδοσης της Κρητικής παράδοσης «ΙΔΑΙΑ ΓΗ» με το δεκαμελές παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα καθώς και τα χορευτικά συγκροτήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων: Γουμένισσας ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ, Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ, παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα των ΚΑΠΗ 4ης Κοινότητας και το καλλιτεχνικό εργαστήρι Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντα.

¶λσος της Νέας Ελβετίας

Πατροπαράδοτα έθιμα θα αναβιώσουν στο ¶λσος της Νέας Ελβετίας την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013 στην εκδήλωση για τα Κούλουμα που διοργανώνει η 5η Δημοτική Κοινότητα, στις 11:00.

Στους παρευρισκόμενους θα διανεμηθούν παραδοσιακά εδέσματα υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής.

Τριανδρία

Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013, στον αύλειο χώρο του παλαιού 1ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου (Τρικούπη 29 — Τζουμαγιάς), στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση «ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2013».

Στην εκδήλωση την οποία διοργανώνει η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα, ενώ θα πλαισιωθεί μουσικά από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Επίσης, ξυλοπόδαροι θα μοιράζουν δώρα και μπαλόνια στα παιδιά που θα παρευρεθούν. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει το 12ο Σύστημα Δασοπροσκόπων και η ομάδα Εθελοντών της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας.

Αποκριάτικη διάθεση το τριήμερο σε Αθήνα Θεσσαλονίκη

Αποκριάτικη διάθεση το τριήμερο σε Αθήνα Θεσσαλονίκη

Αποκριάτικη διάθεση το τριήμερο σε Αθήνα Θεσσαλονίκη

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: