Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός 72-75

Ο Παναθηναικός τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του για την φάση των ομίλων της Euroleague καθώς επικράτησε της Ζαλγκίρις στο Κάουνας με 72-75.
Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη των πράσινων με την οποία τερμάτισαν τρίτοι στο 3 όμιλο και απέφυγαν τον Ολυμπιακό στην φάση των 16.
Το παιχνίδι ήταν αρκετά ανταγωνιστικό και κρίθηκε στο τελευταία λεπτά.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά το παιχνίδι καθώς κυριαρχούσε στα ριμπάουντ και έβρισκε λύσεις στην επίθεση με κύριο εκφραστή τον Πάβλοβιτς.
Η Ζαλγκίρις αντέδρασε και με τον Χάλναν να είναι ασταμάτητος το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 2 πόντους 16-18.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ζαλγκίρις επέβαλε τον ρυθμό της με την ομάδα του Τζόρτζεβιτς να μην μπορεί να βρει λύσεις τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Έτσι το πρώτο ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 36-34.
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο μέρος, όμως η κακή του άμυνα σε συνδυασμό με ένα τρίποντο πίσω από το κέντρο στην λήξη του τρίτου δεκαλέπτου έφερε τους πράσινους να χάνουν με 6 πόντους 58-52
Η αντεπίθεση της ομάδας του Τζόρτζεβιτς ξεκίνησε στο τέταρτο δεκάλεπτο με τους πράσινους να ευστοχούν σε τρία συνεχόμενα τρίποντα με τους Φώτση, Πάβλοβιτς και Φελντειν. Το τελευταίο λεπτό ήταν δραματικό με τον Παναθηναϊκό τελικώς να μην πληρώνει τα λάθη του και να φεύγει νικητής από την Λιθουανία με 72-75. Κορυφαίος για τους πράσινους ήταν ο Πάβλοβιτς με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ ενώ για την Ζαλγκίρις με 19 πόντους.

Action24.gr-Athlitika

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: