Υποψήφιος για τις ευρωεκλογές στη Γερμανία ο Γιάνης Βαρουφάκης

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εξελέγη την Κυριακή στο Βερολίνο επικεφαλής του ψηφοδελτίου «Δημοκρατία στην Ευρώπη» (DiEM25) για τις ευρωεκλογές του 2019.

H εφημερίδα αναφέρει πως ο Γιάνης Βαρουφάκης «ως υπουργός Οικονομικών έγινε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης το 2015 το πρόσωπο της κυβέρνησής του και ο αγαπημένος του Τύπου. Αυτό οφειλόταν κυρίως στις χαρακτηριστικές δηλώσεις του και στις σκληρές και προκλητικές εμφανίσεις του στο Eurogroup.

Μιλώντας στην Deutsche Welle στο Βερολίνο, ο κ. Βαρουφάκης ανακοίνωσε ότι στις ευρωεκλογές εκτός από επικεφαλής του γερμανικού DiEM25 θα είναι και επικεφαλής της «Ευρωπαϊκής Άνοιξης», του εκλογικού σχήματος του DiEM25 που θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές.

«Έχω ένα πολιτικό κεφάλαιο λόγω ενός καθαρά πολιτικού ατυχήματος που το θέτω στην υπηρεσία του κινήματος μας», δήλωσε αναφορικά με το σκεπτικό της επιλογής του, προσθέτοντας ότι η απόφασή του να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής στη Γερμανία έχει οπωσδήποτε και συμβολική σημασία, καθώς σηματοδοτεί «ότι δεν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ Νότου και Βορρά, μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας αλλά μεταξύ προοδευτικών και συντηρητικών δυνάμεων».

Όπως διαβεβαιώνει, το γεγονός ότι ο ίδιος δέχτηκε το 2015 σφοδρότατες επιθέσεις από τη Γερμανία και ειδικά από τον τότε υπουργό Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν αποτέλεσε κριτήριο για την απόφαση του

ellada

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: