Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΘ

Την Παρασκευή υπογράφηκε η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και ΟΛΘ, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πάει προς ψήφιση στη Βουλή. Τη Σύμβαση Παραχώρησης έχει ήδη μονογράψει η κοινοπραξία στο πλαίσιο της σύμβασης αγοραπωλησίας των μετοχών η οποία υπεγράφη στις 22 Δεκεμβρίου με το ΤΑΙΠΕΔ.

Την περασμένη Τρίτη, το ΤΑΙΠΕΔ έδωσε εντολή στο υπάρχον Δ.Σ. του ΟΛΘ να υπογράψει τη σύμβαση παραχώρησης κερδίζοντας έναν ολόκληρο μήνα. Και αυτό γιατί ήταν προγραμματισμένο να συσταθεί ένα ενδιάμεσο-προσωρινό Δ.Σ. το οποίο θα ολοκλήρωνε τη διαδικασία. Όμως η κοινοπραξία συμφώνησε να προχωρήσει η υπόθεση με το υφιστάμενο διοικητικό Συμβούλιο. Οι υπογραφές θα μπουν την προσεχή Παρασκευή και

Σύμφωνα με πληροφορίες υπολογίζεται ότι η ιδιωτικοποίηση της ΟΛΘ ΑΕ θα ολοκληρωθεί στις αρχές Μαρίου με την πώληση του 67% των μετοχών της στην κοινοπραξία των Deutsche Investment (Diep) 50%, της γαλλική CMA (35%) και της Belterra (15%) του Ιβάν Σαββίδη που προσέφερε 231 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 67% των μετοχών.

Τη Σύμβαση υπέγραψαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε. Δημήτρης Μακρής. Στην τελετή υπογραφής ήταν παρόντες ο πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ Κωνσταντίνος Μέλλιος, οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος και Αθανάσιος Λιάγκος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η υπογραφή της Σύμβασης αποτελεί το δεύτερο μεγάλο βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με την οποία η ΟΛΘ ΑΕ θα περάσει στα χέρια της South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) της εταιρίας που σύστησε η ένωση του προτιμητέου επενδυτή «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd.» και «Terminal Link SAS». Η εν λόγω σύμβαση θα υπογραφεί και από τον Υπουργό Οικονομικών, ενώ στη συνέχεια θα εισαχθεί στη Βουλή για νομοθετική κύρωση.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: