Ύμνους για την ΠΑ απο τον Διοικητή της 492η που σαρώνει το FIR με τα 12 F-15! …Στην ΗΝΙΟΧΟΣ 2016″ (φώτο)

ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ Αεροπορική Βάση, Ελλάδα 117 ΠΜ- – Αμερικανοί Χειριστές  και αεροσκάφη από την 48η Πτέρυγα Μαχητικών,  που εδρεύουν στην  Βασιλική Πολεμική Αεροπορίας  Lakenheath της Αγγλίας, συμμετέχουν στην  ΗΝΙΟΧΟΣ 16 , μέχρι τις 15 Απριλίου, το 2016.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία-φιλοξενεί την  άσκηση και βελτιώνει τη διαλειτουργικότητα, τις ικανότητες και τις δεξιότητες και η Αμερική συμμετέχει με  δώδεκα F-15E Strike Eagles από την μοίρα μαχητών και περίπου 260 προσωπικό  από την 48η Πτέρυγα Μαχητικών,ενώ  και περιλαμβάνει την ισραηλινή πολεμική αεροπορία που συμμετέχει με  F-16
Ο Lt. Col. Matthew Hund, διοικητής της 492ηΜοίρας των  Μαχητών, δήλωσε ότι  ο ΗΝΙΟΧΟΣ παρέχει μια ευκαιρία για τις ΗΠΑ, την Ελλάδα και το Ισραήλ, ως εταίροι, για να συντονίσουν  τις επιχειρησιακές τους ικανότητες και να συνεχίζουν  να προωθούν την ειρήνη και τη σταθερότητα σε όλες τις αντίστοιχες περιοχές τους.

«Έχουμε την ευκαιρία να δούμε την ειδική εκπαίδευση που ικανοποιεί τις ανάγκες μας  ως Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά επίσης να πάρουμε μια γεύση εκπαιδεύσεως με τους συμμάχους μας», δήλωσε Hund.

«Κάθε φορά που έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα και καλύτερα, αλλά και να διδάξουμε  τους συμμάχους μας, είναι  για εμάς μια μεγάλη ευκαιρία.»

Ο Col. Robert Novotny  Διοικητής  της 48th Fighter Wing , δήλωσε ασκήσεις όπως ΗΝΙΟΧΟΣ  μας προετοιμάζουν στο Liberty Wing για να «είμαστε πάντα οι πρώτοι και μπροστά»

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία οργάνωσε την πρώτη άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ το 1988, και αυτό είναι το πρώτο έτος η 492η μοίρα μαχητών έχει συμμετάσχει.



Πηγή:veteranos.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: