«Χωρίς συγγνώμη δεν μιλάω με τον Ερντογάν»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν αρνείται οποιαδήποτε επαφή με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, καθώς η Άγκυρα αρνείται να ζητήσει συγγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους, τόνισε ο συνεργάτης του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσάκοφ.

«Βλέπουμε την απροθυμία της Τουρκίας να απολογηθεί για το περιστατικό με το αεροσκάφος», απάντησε ο κ. Ουσάκοφ σε ερώτηση για το γιατί ο κ. Πούτιν αρνείται να συνομιλήσει με τον Τούρκο ομόλογό του.

Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει ότι έχει υπάρξει τουρκικό αίτημα για συνάντηση των δύο πρόέδρων, στο πλαίσιο της διεθνούς Διάσκεψης για το Κλίμα, στο Παρίσι, στις 30 Νοεμβρίου, σημειώνοντας ότι ο κ. Πούτιν θα ενημερωθεί γι” αυτό αργότερα εντός της ημέρας.

Στο Παρίσι, ο πρόεδρος της Ρωσίας θα συνατηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για να συζητήσουν επί της συριακής κρίσης, αλλά και επί του παλαιστινιακού.

Θα έχει επίσης συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ σχετικά τόσο με τη Συρία όσο και με την Ουκρανία.

Στο μεταξύ, ο Ερντογάν διαμηνύει με τη σειρά του στη Μόσχα «να μην παίζει με τη φωτιά» και καταγγέλλει ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν καταγεγραμμένα στοιχεία ότι ρωσικές εταιρείες και η ISIS πωλούν πετρέλαιο στο καθεστώς Άσαντ.

Χτυπώντας «μια στο καρφί και μια στο πέταλο», ο Ερντογάν δηλώνει ταυτόχρονα πως δεν θέλει να επιφέρει πλήγμα στις διμερείς σχέσεις με τη Μόσχα, και προσθέτει ότι ενδέχεται να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο στο περιθώριο της Διάσκεψης για το Κλίμα στο Παρίσι.

 

 

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: