Χανιά: Από σπάνια πάθηση πάσχει ο μικρός Δημήτρης

Στην Κρήτη επιστρέφει ο μικρός Δημήτρης, μετά το ταξίδι του σε εξειδικευμένο κέντρο στη Βρετανία, καθώς οι γιατροί μπόρεσαν να διαγνώσουν την πάθηση από την οποία πάσχει το πεντάχρονο αγόρι.

Τα νέα είναι ευχάριστα, καθώς ο Δημητράκης έχει περιπλανώμενο ελεύθερο σπλήνα με χρονιά συστροφή στομάχου, έναν συνδυασμό που προκαλεί κατά διαστήματα τα οξέα επεισόδια που τον ταλαιπωρούσαν.

Τώρα, αυτό που χρειάζεται το αγόρι είναι μια λαπαροσκοπική επέμβαση μετά τις γιορτές προκειμένου να εξαλειφθούν τα επεισόδια.

Η μητέρα του, Ιωάννα Ροζάκη, ανάρτησε στο λογαριασμό της στο Facebook όλες τις εξελίξεις για την υγεία του μικρού Δημήτρη, ο οποίος την Κυριακή θα βρίσκεται πίσω στα Χανιά για να γιορτάσει τα Χριστούγεννα.

Η ανάρτηση

«Ο Δημήτρης μας, πέρασε πολλά,όλα αυτά τα χρόνια… Ο Δημήτρης μας, επιτέλους έχει διάγνωση…

Είναι το πρώτο περιστατικό και αυτό το γνωρίζουμε σίγουρα πια… Για το κάθε ενδιαφερόμενο που θα ήθελε πραγματικά να μάθει μέσα από τη περιπέτεια του, θα φτιαχτεί βίντεο, αυτό θα πάρει λίγο χρόνο όπως φυσικό είναι.

Αν το δεις στο δρόμο, δεν πρόκειται να υποψιαστείς τίποτα, μιας που σωματικά και σε ύψος, ο Δημήτρης μας, είναι όπως κάθε παιδί.

Η αποκάλυψη γίνεται σηκώνοντας την μπλούζα του και κοιτώντας τη κοιλιά του, εκεί μπορείς να διακρίνεις, ότι κάτι έχει.

Αυτό και μόνο (ύψος, βάρος) θα έπρεπε να σε βάλει σε σιγουριά, ότι τίποτα γαστρεντερολογικο δεν έχει το παιδί.
Όταν ο ασθενής σου δείχνει ακριβώς που πονά και ακριβώς τι αισθάνεται πρέπει να δώσεις σημασία, το οφείλεις…

Επίσης η καλή θέληση γιατρών, που ΔΕΝ είναι με ειδικότητα στο παιδί, καλό θα ήταν να μην δίνουν διαγνώσεις, που ενδεχομένως να φέρουν αμφιταλαντευσεις στους παιδίατρους στα επόμενα επεισόδια ενός παιδιού που δεν έχει σωστή διάγνωση.

Ο Δημήτρης μας λοιπόν έχει περιπλανωμενο ελεύθερο σπλήνα, με χρόνια συστροφή στομάχου που κατά διαστήματα προκαλεί οξύ επεισόδια και επειδή προκαλούνται αυτά τα οξύ επεισόδια κρίνεται λαπαροσκοπικου χειρουργείου.

Εκτός από αυτό ο Δημήτρης έχει λεμφαδενοπαθεια στομαχου χωρις παθογένεια, κάτι που πρέπει να παρακολουθούμε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Χρειάζεται χειρουργείο, αλλά λαπαροσκοπικα.

Ψάχνοντας ως όφειλα όλα αυτά που άκουσα, επειδή στη ζωή μου δεν τα είχα ξανακούσει, βρήκα με δυσκολία κάποια πράγματα στο ίντερνετ.

Ο Δημήτρης μας, αυτό το διαστημα είχε τρεις αναισθησίες όπου ο οργανισμός εξαντλήθηκε και χρειάζεται ανάπαυση και ξεκούραση για το επόμενο βήμα. Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά θα κάνουμε στο σπίτι μας, θα είμαστε Χανιά, την Κυριακή το βράδυ φθάνουμε.

Με το ΝΕΟ ΕΤΟΣ ο Δημήτρης μας, θα υποβληθεί στο χειρουργείο που θα του αλλάξει την καθημερινοτητα και τον καθημερινό πόνο στο στη κοιλιά…

Έναν έναν σας ευχαριστουμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας, και λίγο είναι, που πλέον ο Δημήτρης μας, έχει διάγνωση και μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, αν και πολύ πολύ σπάνιο περιστατικό…

Σε ευχαριστουμε κόσμε…»

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: