Βρετανικό Μουσείο – Independent: «Εξαιρετικά φτωχά τα συστήματα ασφαλείας»

Στον απόηχο του σκανδάλου των κλεμμένων στο Βρετανικό Μουσείο, η εφημερίδα Independent αποκαλύπτει μεγάλα κενά επίβλεψης.

Το μέσο ενημέρωσης στηρίζει, μάλιστα, το ρεπορτάζ του σε περιγραφή πρώην επιμελητή για το σύστημα φύλαξης στο Μουσείο:

«Ειδικοί και ερευνητές μπορούν να πάνε σε οποιαδήποτε αποθήκη την ίδια εβδομάδα ή ακόμα και την ίδια μέρα χωρίς επίβλεψη, αφήνοντας ανεκτίμητα αντικείμενα σε κίνδυνο».

Περιέγραψε, δε, τη διαδικασία που ακολουθείται: «Η καταλογογράφηση ήταν απίστευτα ανώμαλη. Κάθε αντικείμενο έχει έναν αριθμό και μια καθορισμένη θέση, αλλά πιθανότατα στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό είναι το μόνο που έχουν» πρόσθεσε.

Ο πρώην επιμελητής συμπλήρωσε πώς ποτέ δεν του ζητήθηκε να ενημερώσει κάποιον για τα αντικείμενα πάνω στα οποία εργαζόταν.

Την ίδια στιγμή, ο Independent αποκαλύπτει ότι εργαζόμενος του μουσείου είχε εκφράσει τις ανησυχίες του από το 2020, αφού είχε εντοπίσει αντικείμενα προς πώληση στο eBay.

Εκείνο που σχολιάζεται ακόμη είναι το γεγονός ότι η κλοπή άρχισε τη χρονιά επέλασης της πανδημίας.

Ειδική αναφορά γίνεται από τον πρώην επιμελητή και στους χαμηλούς μισθούς των υπαλλήλων του μουσείου:«Πολλοί συνάδελφοί μου μόλις και μετά βίας τα βγάζουν πέρα με το ενοίκιο. Στο Βρετανικό Μουσείο το ζήτημα αυτό ετίθετο σε κάθε συνεδρίαση του τμήματος».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: