Αλί Σαμπαντζί – Τουρκικά ΜΜΕ: Ο καπετάνιος πέταξε τα παιδιά στη θάλασσα για να τα σώσει

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν ακόμη περισσότερα στοιχεία για το ατύχημα με το ταχύπλοο του Τούρκου επιχειρηματία Αλί Σαμπαντζί που προσέκρουσε στα βράχια ενώ κατευθυνόταν από τους Λειψούς στη Λέρο. 

Στο σκάφος επέβαινε το ζεύγος Σαμπαντζί, με τους δυο γιους του, Εμρέ και Καάν, όπως και ο καπετάνιος με την σύζυγό του. Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα egedesonsoz, στο τιμόνι ήταν ο Αλί Σαμπαντζί και όχι ο καπετάνιος.

Η τουρκική ιστοσελίδα Oksijen που επικαλείται, με τη σειρά της, συγγενείς της οικογένειας και αυτόπτες μάρτυρες, αναφέρει ότι ο καπετάνιος που καθόταν στο πίσω μέρος του σκάφους ήταν ο πρώτος που εντόπισε τα βράχια. Σύμφωνα δε με ορισμένα τουρκικά δημοσιεύματα πρόλαβε να φωνάξει: «Προσοχή, βράχια». Μάλιστα φέρεται να έριξε τα παιδιά στη θάλασσα για να τα σώσει και μετά πήδηξε ο ίδιος μέσα ενώ δευτερόλεπτα αργότερα το ταχύπλοο αναποδογύρισε.

Ο Αλί Σαμπανσί και η σύζυγός του Ντογκάν, παγιδεύτηκαν κάτω από τη βάρκα, μέσα στο νερό. Στη συνέχεια, τα παιδιά απεγκλώβισαν την μητέρα τους.

Η κατάσταση υγείας του Σαμπαντζί 

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί για την κατάσταση της υγείας του Τούρκου επιχειρηματία Αλί Σαμπαντζί o οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης. Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγός του Βουσλάτ Ντογάν παραμένει στο νοσοκομείο αλλά έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Το ζευγάρι μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη με αεροπλάνο του ΕΚΑΒ μετά από σοβαρό ατύχημα που είχε με το σκάφος του που έπεσε στα βράχια στη Λέρο.

Το ζευγάρι βρισκόταν στο ελληνικό νησί -με τα δυο του παιδιά τα οποία τραυματίστηκαν ελαφρά — για να γιορτάσει την επέτειο του γάμου του.


Το νοσοκομείο γέμισε από κόσμο που θέλησε να ευχηθεί στον Αλί και τη Βουσλάτ Ντογάν.

Η ανακοίνωση της εταιρείας του για την κατάσταση της υγείας του

Σε γραπτή δήλωση της Esas Holding, της εταιρείας που ανήκει στον Αλί Σαμπαντζί, αναφέρεται ότι η κατάσταση της υγείας της οικογένειας βελτιώνεται.

Ο Mustafa Sarıgül άνθρωπος από το περιβάλλον της οικογένειας δήλωσε ότι ο Αλί γνώριζε καλά την περιοχή όπου συνέβη το ατύχημα και θεωρεί πως αυτό που συνέβη είναι μια στο εκατομμύριο.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: