Κίνα: Επιτρέπει ξανά τα οργανωμένα ταξίδια σε 70 επιπλέον προορισμούς του εξωτερικού

Η Κίνα ήρε σήμερα μια απαγόρευση που ήταν σε ισχύ από την υγειονομική κρίση και αφορούσε τα ταξίδια με γκρουπ σε πάνω από 70 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, δημιουργώντας ελπίδες για την επιστροφή μεγάλου αριθμού Κινέζων τουριστών στο εξωτερικό.

Το μέτρο αυτό αφορούσε ήδη τη Γαλλία από τον Μάρτιο και την Ελβετία από τον Ιανουάριο, χάρη στις προηγούμενες άρσεις περιορισμών για τα οργανωμένα ταξίδια.

Η απόφαση διαδραμάτισε έκτοτε «θετικό ρόλο για την προώθηση των τουριστικών ανταλλαγών και της συνεργασίας», ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, με την δημοσιοποίηση αυτού του νέου καταλόγου χωρών που περιλαμβάνει την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, ή ακόμα την Τουρκία και το Βέλγιο.

Ο Καναδάς, που έχει δύσκολες σχέσεις με την Κίνα, δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο αυτό.

Η Κίνα έκλεισε το 2020 τα σύνορά της για να προστατευθεί απέναντι στην Covid-19, στη συνέχεια επέβαλε μεγάλης διάρκειας και δαπανηρές καραντίνες κατά την άφιξη προκειμένου να αποτρέψει τις επιστροφές στη χώρα.

Για τους Κινέζους απαγορευόταν για τρία χρόνια να μεταβούν στο εξωτερικό χωρίς να έχουν σοβαρό λόγο.

Αλλά αυτή η απαγόρευση ήρθη στις αρχές του έτους και οι Κινέζοι τουρίστες που ταξιδεύουν μεμονωμένα μπορούν έκτοτε να πάνε όπου επιθυμούν.

«Οι διεθνείς συνδέσεις (με την Κίνα) συνεχίζουν να αποκαθίστανται και οι Κινέζοι τείνουν ολοένα και πιο πολύ να ταξιδεύουν στο εξωτερικό», δήλωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων, ενώ η χώρα ήταν για πολύ καιρό σχεδόν απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο λόγω του μικρού αριθμού πτήσεων κατά την πανδημία και των δρακόντειων περιορισμών.

Πριν από την πανδημία, η Κίνα ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο με βάση τον αριθμό των τουριστών που ταξίδευαν στο εξωτερικό, με περίπου 155 εκατ. αναχωρήσεις να καταγράφονται το 2019, σύμφωνα με την εταιρία συμβούλων McKinsey.

Η Κίνα ξεκίνησε εκ νέου τον Μάρτιο να χορηγεί τουριστικές βίζες σε ξένους. Αλλά οι αφίξεις στη χώρα δεν αντιπροσωπεύουν παρά μόνο ένα μέρος των επιπέδων που καταγράφονταν πριν από την πανδημία.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: