Viral έγινε η φωτογραφία με τα σπασμένα αγάλματα από το μουσείο της Κω [φωτο]

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία από το εσωτερικό του Αρχαιολογικού Μουσείου της Κω, στην οποία φαίνονται οι ζημιές που υπέστη ο χώρος από τον φονικό σεισμό των 6,6 Ρίχτερ.

Αρκετά ήταν τα γλυπτά που χτύπησαν σε τοίχους και ράγισαν ή έπεσαν στο πάτωμα και καταστράφηκαν ολοσχερώς. Μάλιστα, κάποια δημοσιεύματα άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ευθύνεται για τις ζημιές ο τρόπος που είχαν στηθεί οι βάσεις των αγαλμάτων.

«Από το σύνολο των 43 γλυπτών που εκτίθενται σε βάσεις και βάθρα, έπεσαν εξαιτίας του ισχυρότατου σεισμού τρεις ακέφαλοι κορμοί και μία κεφαλή, στα οποία παρατηρούνται μικρές απολεπίσεις και θραύσεις, κυρίως στις γύψινες συμπληρώσεις. Τα υπόλοιπα γλυπτά διασώθηκαν ακέραια και στη θέση τους. Συνεργείο της Εφορείας αποτελούμενο από αρχαιολόγους, συντηρητές και τεχνικούς, εργάζεται εντατικά ώστε να αποδοθεί το Μουσείο το ταχύτερο δυνατόν στο κοινό», ήταν η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας, καθώς νωρίτερα έκανε λόγο μόνο για μετακινήσεις γλυπτών.

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: