Βέλγιο: Κατασχέθηκαν επτά τόνοι κοκαΐνης στο λιμάνι της Αμβέρσας

Σχεδόν 7 τόνοι κοκαΐνης κατασχέθηκαν την Κυριακή στο λιμάνι της Αμβέρσας, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της φλαμανδικής πόλης, επισημαίνοντας ότι τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε κοντέινερ με μπανάνες από τον Ισημερινό.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάσχεση κοκαΐνης στην Αμβέρσα από την αρχή του έτους, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), εκπρόσωπος των βελγικών τελωνειακών αρχών.

Τέσσερις ύποπτοι, ηλικίας 23-50 ετών, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης και κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους ενώπιον ανακριτή.

Τον Νοέμβριο του 2020 είχε κατασχεθεί ποσότητα ρεκόρ – 11,5 τόνων κοκαΐνης – στο ίδιο λιμάνι, σε επιχείρηση για την εξάρθρωση καρτέλ που μεταφέρουν ναρκωτικά από τη Νότια Αμερική στην Ευρώπη. Η κοκαΐνη είχε εντοπιστεί τότε σε κοντέινερ από τη Γουιάνα με προορισμό την Ολλανδία.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι τελωνειακές αρχές του Βελγίου ανακοίνωσαν ότι το πρώτο εξάμηνο του 2023 είχαν κατασχέσει 43,3 τόνους κοκαΐνης στο λιμάνι της Αμβέρσας, ποσότητα αυξημένη κατά 21% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σχεδόν οι μισοί από τους 43 τόνους κοκαΐνης προέρχονταν από τρεις χώρες: τον Ισημερινό (10,42 τόνοι), τον Παναμά (5,26 τόνοι) και τη Βραζιλία (3,45 τόνοι).

Το 2022 ήταν η πρώτη χρονιά που οι τελωνειακές αρχές της Αμβέρσας κατέσχεσαν αθροιστικά περισσότερους από 100 τόνους κοκαΐνης (109,9).

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: