Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιχείρηση των ειδικών υπηρεσιών της Ουκρανίας η επίθεση στην Κριμαία, λέει πηγή του Κιέβου

Η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από την επίθεση κατά της γέφυρας της Κριμαίας, δήλωσε πηγή των ειδικών ουκρανικών υπηρεσιών (SBU) στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με την πηγή, η επίθεση έγινε από ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες και ναυτικές δυνάμεις, με τη συνδρομή «ναυτικών drones». δήλωσε πηγή των ειδικών ουκρανικών υπηρεσιών (SBU).

«Η σημερινή επίθεση κατά της γέφυρας της Κριμαίας είναι ειδική επιχείρηση της SBU και του Πολεμικού Ναυτικού», δήλωσε η πηγή στο AFP διευκρινίζοντας ότι «η γέφυρα δέχθηκε επίθεση με την συνδρομή ναυτικών drones».


Έρευνα ποινικής φύσης διεξάγει η Ρωσία

Λίγο πριν, ρωσικά κρατικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας επιτέθηκαν στη γέφυρα της Κριμαίας τις πρώτες πρωινές ώρες με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας, με αποτέλεσμα δύο νεκρούς. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της επιτροπής, διενεργείται έρευνα ποινικής φύσης για την υπόθεση.

Ρώσος πολιτικός λέει «όχι» στην ανανέωση της συμφωνίας για τα σιτηρά

Ρώσος κοινοβουλευτικός δήλωσε πως η Μόσχα δεν πρέπει να ανανεώσει τη συμφωνία που επιτρέπει την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας μετά την επίθεση στη γέφυρα που συνδέει τη νότια Ρωσία με τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Ζευγάρι σκοτώθηκε και η κόρη του τραυματίστηκε σοβαρά σε αυτή που τοπικοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» — σειρά εκρήξεων στη γέφυρα.

Οι λεπτομέρειες είναι ακόμη συγκεχυμένες, πάντως ρώσοι πολιτικοί έσπευσαν να επιρρίψουν την ευθύνη στο Κίεβο.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: