Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης να πει τη θέση του για τη διαπραγμάτευση

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε πως ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πει με σαφήνεια τη θέση του για τη διαπραγμάτευση, ενώ σημείωσε ότι η στάση της κυβέρνησης δεν έχει τίποτα διαφορετικό από την στάση των κυβερνήσεων τα τελευταία 10 χρόνια. 

Μάλιστα, ο κ. Τζανακόπουλος έθεσε το ερώτημα αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαγράφει όσα ειπώθηκαν από την παράταξή του από το 2007 και μετά.

Όσον αφορά στο σύνθημα του συλλαλητηρίου για καμία χρήση του όρου Μακεδονία από τους γείτονές μας, διερωτήθηκε εάν είναι μια θέση που μπορεί και πρέπει να υιοθετηθεί από την ελληνική εξωτερική πολιτική. «Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα. Από εκεί και πέρα ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του», τόνισε.

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πει με πολύ μεγάλη σαφήνεια αν ο ίδιος και το κόμμα του υιοθετούν αυτήν την πολιτική θέση», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, ο οποίος διερωτήθηκε «αν διαγράφει όλα όσα η παράταξή του έκανε από το 2007 μέχρι σήμερα ή θεωρεί ότι η μοναδική θέση η οποία είναι ρεαλιστική, πραγματιστική και μπορεί να οδηγήσει σε λύση είναι αυτή που και στις προγραμματικές δηλώσεις του 2007 ψήφισε η κυβέρνηση Καραμανλή και το 2012, επίσης στις προγραμματικές δηλώσεις, ψήφισε η κυβέρνηση Σαμαρά».

«Ως προς αυτό πρέπει να τοποθετηθεί ο κ. Μητσοτάκης και να αφήσει τις γενικότητες, να αφήσει αυτή την απίστευτη μετατόπιση, τον απίστευτο καιροσκοπισμό, ο οποίος τον διακρίνει ιδίως αυτές τις τελευταίες 20 μέρες, μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης», πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: