Τζανακόπουλος: Ο Γιούνκερ επιβεβαίωσε την καθαρή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλoντ Γιούνκερ, κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας έστειλε θετικά μηνύματα, όπως υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Νομίζω ότι είναι κοινή ομολογία ότι η χθεσινή επίσκεψη ήταν επιτυχής και απολύτως θετική. Εξέπεμψε μηνύματα σημαντικά και θετικά για τη χώρα μας καθώς επιβεβαίωσε αυτό που τόσο καιρό συζητάμε. Δηλαδή ότι τον Αύγουστο του 2018 ξεκινά μια νέα σελίδα για την ελληνική οικονομία και για την Ελλάδα γενικότερα. Επανερχόμαστε στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, επανερχόμαστε στους κανόνες που ισχύουν για όλα τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, ολοκληρώνεται το πρόγραμμα και έχουμε καθαρή έξοδο από την διαδικασία των μνημονίων που τόσο πολύ ταλαιπωρεί σε την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

Στη συνέχεια, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή δημοσιεύματα, τονίζοντας πως «δυσκολεύονται κάποιοι να το χωνέψουν» καταλογίζοντας θλίψη στην αντιπολίτευση. «Νομίζω ότι δεν έχει νόημα να ασχοληθεί κανείς με την δημοσιογραφία της κακιάς ώρας και την δημοσιογραφία σκοπιμότητας. Ο κ. Γιούνκερ ήταν πάρα πολύ καθαρός χθες», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στην ακύρωση της ομιλίας του προέδρου της Κομισιόν στο ίδρυμα Καραμανλή, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως δεν επιθυμεί να σχολιάσει τα εσωτερικά ζητήματα της ΝΔ, ωστόσο παρατήρησε πως εάν ισχύουν όσα ειπώθηκαν για αυτή την ακύρωση, τότε «αποδεικνύουν την μικρότητα του κ. Μητσοτάκη».

Σχετικά με το στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε: «Το σχέδιο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα κείμενο που δείχνει τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές, τις οποίες θέλουμε να ακολουθήσει η ελληνική οικονομία για τα επόμενα χρόνια. Είναι ένα πολιτικό κείμενο, είναι ένα οικονομικό κείμενο. Και με αυτή την έννοια βεβαίως ορίζει και τις προτεραιότητες εδώ στη χώρα από τον Αύγουστο του 2018. Δηλαδή τι λέει αυτό το πρόγραμμα; Ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα βασίζεται στην καινοτομία στις νέες τεχνολογίες και θα υποστηρίζει πολιτικές για την ενίσχυση της εργασίας και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους»

Τέλος, ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν εξελίξεις στην υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη, είπε: «Κρατάμε την προτροπή του κ. Γιούνκερ προς την τουρκική πλευρά να μην αξιοποιεί πολιτικά το θέμα και να απελευθερώσει άμεσα τους δύο στρατιωτικούς. Συνεχίζουμε να πιέζουμε, να αναμένουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Καλούμε την Τουρκία να μην αξιοποιεί το ζήτημα για λόγους πολιτικής διαπραγματευτικής διπλωματικής πίεσης είτε προς την Ελλάδα είτε προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: