Ποιες είναι οι πιο σημαντικές διακρίσεις της Hyundai το 2022

Για την Κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία της Hyundai το 2022 ήταν από τις καλύτερες χρονιές της. Όχι μόνο από πλευράς πωλήσεων αλλά και από πλευράς διακρίσεων. Από το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς ως το Top Gear «Instant Icon».

Κατέκτησε κορυφαία βραβεία σε διάφορες κατηγορίες σχεδίασης, προϊόντος και βιωσιμότητας σε διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η Hyundai μπορεί να έχει τις ρίζες της στην Κορέα όμως τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη σχεδιάζονται από Ευρωπαίους κατασκευαστές για ευρωπαίους οδηγούς.

Σαν αυτοκινητοβιομηχανία έχει κάνει τεράστια άλματα σε θέματα σχεδιασμού, ασφάλειας, άνεσης και συνδεσιμότητας. Έχει ξεφύγει από τα στερεότυπα σχεδιαστικά πρότυπα και απευθύνεται σε έναν κόσμο του αύριο. Και αυτό δεν περνάει απαρατήρητο. Έτσι εξηγείται πως μέσα σε ένα χρόνο κατέκτησε δεκάδες βραβεία στην Ευρώπη.

Οι πιο σημαντικές διακρίσεις αφορούν στο IONIQ 5 που στέφθηκε «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» και το «Rolling lab» της εταιρείας N Vision 74 που βραβεύτηκε ως «Instant Icon» στα πρόσφατα Top Gear Awards του 2022. Φέτος το Hyundai Motor Group βραβεύτηκε ως «Κατασκευαστής Αυτοκινήτων της Χρονιάς» από την Automobilwoche. Η διάσημη γερμανική εφημερίδα επαίνεσε τον Όμιλο για τα «υψηλής ποιότητας» μοντέλα του.

Η Hyundai γιορτάζει και μια πληθώρα βραβεύσεων για το παγκόσμιο best seller , Hyundai TUCSON. Στην Ελλάδα κέρδισε το βραβείο  «Αυτοκίνητο του 2022» και αντίστοιχα στην Ισπανία έγινε για πρώτη φορά το μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις οποιουδήποτε κατασκευαστή στη χώρα.

Οι μηχανικοί συνεργάζονται με τους σχεδιαστές και κάνουν θαύματα. Τα βραβεία αφορούν διάφορες κατηγορίες  σχεδίασης, προϊόντων, τεχνολογιών, πελατοκεντρικότητας και βιωσιμότητας.

Το IONIQ 5 που στέφθηκε «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» .

Μπορεί φέτος να παρουσίασε λιγότερα μοντέλα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Όμως ότι παρουσίαζε ξεχώριζε αμέσως. Ξέφευγε από τον ανταγωνισμό. Με το λανσάρισμα του δεύτερου μοντέλου της μάρκας IONIQ, IONIQ 6, η Hyundai διεύρυνε την γκάμα των προϊόντων της. Τα «rolling labs» RN22e και N Vision 74 της εταιρείας απέσπασαν κορυφαίες διακρίσεις, συνδυάζοντας την ηλεκτροκίνηση με την οδήγηση υψηλών επιδόσεων και τις καινοτόμες τεχνολογίες.

Η γκάμα των προϊόντων της Hyundai συνολικά έλαβε πολύ σημαντικές διακρίσεις φέτος, με κορυφαία μοντέλα τα αμιγώς ηλεκτρικά (EV) της μάρκας IONIQ και τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων.

Το IONIQ 5 έχοντας κατακτήσει 25 βραβεία το 2021, συνέχισε το νικηφόρο του σερί και το 2022. Στα NYIAS World Car Awards 2022, το μοντέλο κατέκτησε τα βραβεία ‘World Car of the Year’, ‘World Electric Vehicle of the Year’ και ‘World Car Design of the Year’.

Το περιοδικό Lifestyle Esquire ανακήρυξε το IONIQ 5 «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» σπάζοντας το καλούπι με την «καθαρή του σχεδίαση και την απλότητα πάνω από τη πολυτέλεια». Το αμιγώς ηλεκτρικό μεσαίο CUV κέρδισε επίσης το βραβείο «Καλύτερο Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο» στα Move Electric Awards 2022 και το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022 του Ηνωμένου Βασιλείου» στα UK Car of the Year Awards 2022. Επιπλέον, διακρίθηκε ως «SUV της Χρονιάς 2023» για τα συστήματα ασφαλείας την απόδοση, την αξία, την προοδευτική του σχεδίαση, τις καινοτόμες τεχνολογίες και τις επιδόσεις του, από το περιοδικό MotorTrend.

Το IONIQ 6 διακρίθηκε πριν από την άφιξή του στην ευρωπαϊκή αγορά. Μάλιστα το Autobest τιμώντας τα κορυφαία αμιγώς ηλεκτρικά (EV) οχήματα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά το επόμενο έτος,  βράβευσε το Electrified Streamliner ως «ECOBEST Best EV of 2023».

Το IONIQ 6 κατέκτησε ακόμη μια σειρά βραβείων όπως το «Car and Driver Automotive Design Award 2022» στην Ισπανία, το «Full Electric Paris Match Prize» στα Automobile Awards στη Γαλλία, το «Connect Car Award» στη Γερμανία και πέρα από τον Ατλαντικό Ωκεανό, το Καναδικό βραβείο: «New Car of the Year» από το Le Guide de l’auto.

Στα πρόσφατα Top Gear Awards 2022 το «Rolling lab» της εταιρείας N Vision 74  βραβεύτηκε ως «Instant Icon» .Παράλληλα, το 2022 το Hyundai Motor Group βραβεύτηκε ως «Κατασκευαστής Αυτοκινήτων της Χρονιάς» από την Automobilwoche.

Ο κ. Michael Cole, President & CEO Hyundai Motor Europe δήλωσε για τη χρονιά που πέρασε:

«Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν αναγνωρίσει τη Hyundai για τα επιτεύγματά μας, ειδικά στην ηλεκτροκίνηση, τις τεχνολογίες και τη βιωσιμότητα.  Αυτή η μεγάλη επιτυχία θα λειτουργήσει ως εφαλτήριο για εμάς το 2023. Το επόμενο έτος θα δούμε πολλά συναρπαστικά λανσαρίσματα, όπως την ολοκαίνουρια γκάμα του KONA δεύτερης γενιάς και του πρώτου μας αμιγώς ηλεκτρικού (EV), IONIQ 5 N υψηλών επιδόσεων».

Οι ειδικοί δεν παρέλειψαν να αναγνωρίσουν και να βραβεύσουν το εντυπωσιακό υβριδικό μοντέλο κυψελών καυσίμου N Vision 74 της Hyundai, το οποίο συνδυάζει ηλεκτροκίνηση και υψηλές επιδόσεις. Η κορυφαία αναγνώριση ήταν για το «Instant Icon» των Top Gear Awards 2022 και το «Concept Car of the Year» στα CDN People Awards.

Το πρώτο SUV υψηλών επιδόσεων της Hyundai, το KONA N, γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία στην Ιταλία. Επιλέχθηκε ως «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στην κατηγορία Compact SUV από την Top Gear Italia, Ο περσινός νικητής του «Αυτοκίνητου της Χρονιάς» στα ετήσια βραβεία του Top Gear, το i20 N ανακηρύχθηκε «Best Hot Hatch» από την Auto Express στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2022.

To 2022 η Hyundai ξεχώρισε και βραβεύτηκε όχι μόνο για τα προϊόντα της αλλά και για τον σχεδιασμό των οχημάτων της. Το IONIQ 5 βραβεύτηκε ως «Car Design of the Year» στα NYIAS World Car Awards, ενώ τα STARIA, SEVEN Concept και IONIQ 5 Robotaxi απέσπασαν σημαντικά iF Design Awards. Παράλληλα, τα STARIA, SEVEN Concept, το Trailer Drone και το Plug & Drive concept της Hyundai κέρδισαν σημαντικά Red Dot Awards.

O κ. SangYup Lee, Executive Vice President και Head of Global Design Center της Hyundai, ανακηρύχθηκε «Design Hero of the Year» στα Autocar Awards.

Ως ηγέτης στην τεχνολογία, η Hyundai τιμήθηκε το 2022 από τη διάσημη Newsweek για το έργο της στην ανάπτυξη μιας σειράς καινοτόμων τεχνολογιών. Ο κ. Euisun Chung, Executive  Chair του Ομίλου Hyundai Motor βραβεύτηκε ως «Auto Disruptors Visionary of the Year» και η Ομάδα Μηχανικών του Hyundai Motor Group ως «Research and Development Team of the Year» για την κορυφαία στον κλάδο, αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Η Hyundai βραβεύτηκε επίσης με τα βραβεία «Powertrain of the Year» και το «Powertrain Evolution of the Year» για την προσφορά της στους καταναλωτές «ενός ηλεκτρικού συστήματος 400V ή 800V που επιτρέπει μεγάλες αποστάσεις και δυνατότητες γρήγορης φόρτισης» σε τιμές πολύ χαμηλότερες από τους ανταγωνιστές του.

Βραβεία στην Hyundai δόθηκαν για την πελατοκεντρικότητα της μάρκας. Το TUCSON έγινε το μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις οποιασδήποτε αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ισπανία, χάρη στα υπερσύγχρονα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και τη γκάμα κινητήρων του που ταιριάζουν σε κάθε οδηγό.

Επίσης, κορυφαίες διακρίσεις απέσπασαν το 2022 και τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της Hyundai, με το i20 N να κατακτά τα βραβεία «Britain’s Most Affordable Driver’s Car» στα Autocar Awards και «Best Hot Hatch» από την Auto Express. Παράλληλα, το i30 N αναδείχθηκε «Price-Performance Winner» από τo «Eifel-Meister» test της Γερμανικής Auto Zeitung, ξεπερνώντας επτά ανταγωνιστές. Στα Fleet News Awards του Ηνωμένου Βασιλείου, το KONA Electric αναδείχθηκε «Best Zero Emission Car Under £40,000».

Το δύσκολο «ταξίδι» είναι μέχρι το 2035 είναι η βιωσιμότητα. Το κλειδί της επιτυχίας είναι τα οχήματα με μηδενικούς ρύπους. Από την αρχή του 2022 η μονάδα παραγωγής της εταιρείας Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) λειτουργεί αποκλειστικά με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Η Hyundai υποστηρίζει επίσης την κυκλική οικονομία ενσωματώνοντας ανακυκλωμένα υλικά στα προϊόντα της, όπως τα πατάκια ECONYL των IONIQ 5 και IONIQ 6, μεταξύ άλλων φιλικών προς το περιβάλλον υλικών σε σημεία επαφής στο εσωτερικό των οχημάτων.

Παράλληλα, η Hyundai κέρδισε ένα βραβείο World Media στην κατηγορία «Social Good» για την ταινία ντοκιμαντέρ The Journey to Ithaca. Η ταινία είναι μια παραγωγή του BBC Storyworks σε συνεργασία με τη Havas Media Germany και την Innocean Worldwide, και τον οργανισμό προστασίας της θάλασσας Healthy Seas περιγράφει λεπτομερώς τον μεγαλύτερο θαλάσσιο καθαρισμό γύρω από ένα εγκαταλελειμμένο ιχθυοτροφείο στο νησί της Ιθάκης στην Ελλάδα.

Μέσα σε οκτώ ημέρες, μια ομάδα 45 ατόμων αφαίρεσε 76 τόνους απορριμμάτων από τη θάλασσα, τις ακτές και τις παραλίες. Υποστηρίζοντας μια κυκλική οικονομία, διάφοροι τύποι απορριμμάτων θα ανακυκλώνονται σε νέα υλικά.

Το 2022 τελείωσε και τώρα η Hyundai προχωράει το 2023 για το λανσάρισμα νέων μοντέλων. Άμεσα περιμένουμε το 2ης γενιάς KONA. Με αυτό το μοντέλο η Hyundai θα καλύψει πολλαπλές ανάγκες των πελατών και δεν αποκλείεται να γίνει το νέο best seller στην Ευρώπη. To 2023 αναμένεται ακόμη και το λανσάρισμα του πρώτου IONIQ 5 N, ενός  αμιγώς ηλεκτρικού (EV) υψηλών επιδόσεων.

 

 

 

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές διακρίσεις της Hyundai το 2022 gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: