Τσίπρας, ο πιο «διεθνής» Ευρωπαίος ηγέτης στα social media

Ο Ματέο Ρέντσι είναι ο πιο δημοφιλής στο Twitter, η Άνγκελα Μέρκελ είναι η «βασίλισσα» του Facebook, ο Μαριάνο Ραχόι ο πιο ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αλέξης Τσίπρας είναι πιο «διεθνής» απ” όλους με τους περισσότερους followers στο εξωτερικό σε Facebook και Twitter, ενώ οι Φρανσουά Ολάντ και Ντέιβιντ Κάμερον είναι «υπερβολικά θεσμικοί» χάνοντας δυναμική.
Πρόκειται για τα ευρήματα έρευνας για τη σχέση έξι Ευρωπαίων ηγετών με τα social media υπό τον τίτλο «Prime “social” Ministers» που διενήργησε η εταιρεία ανάλυσης Doing και θα παρουσιαστεί στην ιταλική Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ως προς τον Αλέξη Τσίπρα, η έρευνα καταδεικνύει ότι είναι μεν ο πρωθυπουργός με τους λιγότερους followers συνολικά, όμως έχει τους περισσότερους followers σε Facebook Twitter στο εξωτερικό.

Στα συμπεράσματα επισημαίνεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ο μόνος ο οποίος διαθέτει προφίλ στα αγγλικά τόσο στο Facebook, όσο και στο Twitter, καθώς και ότι το κύριο θέμα που κυριάρχησε στην ευρωπαϊκή επικαιρότητα το 2015 (έτος της συγκεκριμένης έρευνας) ήταν ο κίνδυνος του Grexit.

Ο Ματέο Ρέντσι είναι ο πιο διαδραστικός ηγέτης με τους πολίτες που τον ακολουθούν στο Twitter και έχει τον μεγαλύτερο αριθμό followers. Όμως ο πιο ενεργός με τα περισσότερα posts είναι ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

Η Άνγκελα Μέρκελ δεν έχει επίσημο λογαριασμό Twitter και έχει «ποντάρει» τα πάντα στο Facebook, όπου και έχει μακράν τους περισσότερους «φίλους» συγκριτικά με τους υπόλοιπους ηγέτες στο Facebook, ενώ οι Φρανσουά Ολάντ και Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτηρίζονται «υπερβολικά θεσμικοί», γεγονός που δυσκολεύει την επικοινωνία τους με τους χρήστες του Διαδικτύου.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: