Τσιόδρας: Οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση να παρακολουθούμε τον εαυτό μας

Ακόμη έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 2.632 συνολικά, εκ των οποίων το 55,4% αφορά σε άνδρες, το 22,6% είναι σχετιζόμενο με ταξίδι στο εξωτερικό και το 50% με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επιπρόσθετα, καταγράφηκαν δύο ακόμα θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 146, ενώ 35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 67 έτη. Το 23% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 91,4% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικίας άνω των 70 ετών.

Τέλος, 81 συμπολίτες μας εξήλθαν από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

“Τα εμβόλια είναι στην καθημερινή συζήτηση με πάνω από 100 ομάδες να έχουν ξεκινήσει μελέτες σε δύο φάσεις. Στην φάση 1 στρατηγική υπάρχουν εθελοντές με δόσεις εμβολίου για να ανιχνευθούν αντισώματα. Όταν προχωρήσουν οι δύο φάσεις, ακολουθεί η φάση τρία, με χορήγηση του εμβολίου στην πραγματική κοινότητα.

Δεν είναι προσπάθεια ανταγωνισμού, αλλά συνένωσης στον κοινό στόχο. Κάποιες από τις προσπάθειες αυτές μπορεί να φέρουν δεκάδες εκατομμύρια εμβόλια μέχρι το τέλος του χρόνου”, σημείωσε ο λοιμωξιολόγος.

Μάλιστα, ο Σωτήρης Τσιόδρας έστειλε το μήνυμα πως “η φάση της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων είναι κρίσιμη όλοι μας θα κριθούμε… Οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση να παρακολουθούμε τον εαυτό μας (…) Σε αυτή την κοινή προσπάθεια είναι χρέος όλων μας να συμβάλλουμε από κοινού με υψηλό αίσθημα ευθύνης για να μην έχουμε επάνοδο (της νόσου) που θα πιέσει το ΕΣΥ, θα πιέσει όλους μας”.

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: