Τρισέ: Καταστροφή και για την Ευρώπη το Grexit

Τρισέ: Καταστροφή και για την Ευρώπη το Grexit

Ο πρώην διοικητής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την Ευρώπη, προειδοποιώντας ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα συνιστούσε μία οικονομική καταστροφή, διαλύοντας την αξιοπιστία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. 

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ο Τρισέ δήλωσε ότι «οι Ευρωπαϊκές χώρες έχουν καταδείξει ότι είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι η συμφωνία θα εξαρτηθεί από την Ελλάδα. «Εάν η Ελλάδα θέλει πραγματικά μία συμφωνία, πρέπει να το αποδείξει» είπε, και πρόσθεσε ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε θα ευθύνεται η ελληνική πλευρά.

Για τις επιπτώσεις ενός Grexit στην ελληνική οικονομία, ο Τρισέ κάνει λόγο για «τεράστια καταστροφή» και ευρεία συρρίκνωση του ΑΕΠ. «Θα υπάρξει μία πραγματική έκρηξη της οικονομίας, μία δραματική αύξηση της ανεργίας και μία σημαντική πτώση του επιπέδου ζωής» είπε ο Τρισέ. Τέλος, ο πρώην Ευρωπαίος τραπεζίτης προειδοποιεί ότι το Grexit θα συνεπάγεται την απώλεια της αξιοπιστίας της Ευρωζώνης αλλά και τεράστιους γεωπολιτικούς κινδύνους για την ευρωπαϊκή ήπειρο.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: