Τραγικός ο επίλογος στο θρίλερ με τους ομήρους στη Γαλλία

Τραγικός ο επίλογος στο θρίλερ με τους ομήρους στη ΓαλλίαΤραγικός ο επίλογος στο με τους στη

Οι Ειδικές δυνάμεις σκότωσαν τους αδελφούς Κουασί, τους δύο τζιχαντιστές που κατηγορούνταν για τη σφαγή στην εφημερίδα , και απελευθέρωσαν σώο ένα πρόσωπο που κρατούσαν όμηρο, ενώ νεκρός από αστυνομικά πυρά έπεσε και ένας άνδρας που είχε πάρει ομήρους σε ένα , όπου μετά την αστυνομική επιχείρηση βρέθηκαν οι σοροί τεσσάρων ακόμη ανθρώπων.

Οι εξελίξεις αυτές σήμαναν το τέλος του τριήμερου τεράστιου ανθρωποκυνηγητού που είχαν εξαπολύσει οι γαλλικές αρχές μετά την έφοδο στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας στο Παρίσι, όταν έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 11. Η επίθεση, η πιο αιματηρή στη Γαλλία εδώ και δεκαετίες, προκάλεσε σοκ στη χώρα κι έντονες αντιδράσεις διεθνώς.

Λίγο πριν από τις 18:00 ειδικές δυνάμεις σκότωσαν, βορειοανατολικά του Παρισιού, τους Σαΐντ και Σερίφ Κουασί, όταν οι δύο αδελφοί βγήκαν πυροβολώντας από το τυπογραφείο όπου βρίσκονταν οχυρωμένοι με ένα πρόσωπο όμηρο. Ένα στέλεχος των ειδικών δυνάμεων τραυματίστηκε σε αυτή την επιχείρηση, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Ο όμηρος απελευθερώθηκε σώος και ασφαλής.

Σχεδόν ταυτόχρονα, διεξήχθη επιχείρηση εναντίον του ενόπλου σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο στο ανατολικό τμήμα του Παρισιού, όπου κρατούνταν πολλοί όμηροι. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ξέσπασε η κρίση αυτή ομηρίας, λίγο μετά τις 14:00. Έπειτα από αλλεπάλληλες εκρήξεις, μπήκαν στο πολυκατάστημα. Τουλάχιστον πέντε όμηροι βγήκαν λίγο αργότερα προστατευόμενοι από αστυνομικούς.
Ο ένοπλος που πήρε ομήρους, ο Αμεντί Κουλιμπαλί, έπεσε νεκρός από πυρά των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Δεν ήταν σαφές τις πρώτες στιγμές μετά την επιχείρηση εάν οι υπόλοιποι άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ή κατά τη διάρκεια της εισβολής του ενόπλου. Υπήρχε επίσης ακόμη αμφιβολία για την ταυτότητα του ενός από τα υπόλοιπα θύματα: παραμένει άγνωστο εάν είναι όμηρος ή ένας δεύτερος απαγωγέας, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στις γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας. Τέσσερις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Η διπλή αυτή κρίση ομήρων, σε απόσταση 50 χλμ. η μια από την άλλη, δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία της Γαλλίας, και αποτέλεσε ακόμη μια πτυχή της τραγωδίας η οποία άρχισε να εκτυλίσσεται την Τετάρτη με την επίθεση στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: