To «who is who» των δημοσιογράφων του θεσμού «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Οι δημοσιογράφοι που ψηφίζουν για το θεσμό «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» (www.atx.gr) την Πέμπτη στις 10 Δεκεμβρίου θα αναδείξουν « Το Αυτοκίνητο 2016». Σήμερα, λίγες ημέρες πριν την τελική ψηφοφορία θα δημοσιεύσουμε τα μέλη του θεσμού. Η σειρά των δημοσιογράφων του ειδικού τύπου είναι με αλφαβητική σειρά.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΥΤΣΕΛΑΣ Αρχισυντάκτης στο www.epitrohon.gr από το 2003, παραγωγός της ραδιοφωνικής εκπομπής «Εν Κινήσει» στον 102 Fm της ΕΡΤ 3, στο κρατικό ραδιόφωνο της Βόρειας Ελλάδας. Ήταν υπεύθυνος δημοσιογραφικής επιμέλειας και οργάνωσης παραγωγής της τηλεοπτικής εκπομπής Επί Τροχών στην ΕΡΤ 3. Επίσης από το 1997 μέχρι και το 2012 ήταν συντάκτης του περιοδικού AUTO MOTO της Βόρειας Ελλάδας.

 

ΠΑΝΟΣ ΔΙΠΛΑΡΑΚΟΣ Μέλος της INTERNATIONAL RACING ASSOCIATION (IRPA) από το 1978.Μέλος του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΜΡΡ από το 1980.Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Γερμανία (1969-1974).Συνεργάτης στα περιοδικά: «4 ΤΡΟΧΟΙ» (1975-1982) και «ΟΜΑΔΑ» (ΔΟΛ 1983-1986).Ιδρυτικό μέλος και συντάκτης αυτοκινήτου του περιοδικού «STATUS» των Εκδόσεων Λυμπέρη. Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004″ και «Special Olympics» 2011. Συντάκτης αυτοκινήτου στα περιοδικά: «ΕΥ ΖΗΝ», «ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ», «MEN’S HEALTH», «7 ΜΕΡΕΣ TV» και «GOLF & LEISURE». Μέλος της educartoon.gr (Κυκλοφοριακή Αγωγή στα Σχολεία).

 

ΘΩΜΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ Ξεκίνησε το 1986. Έχει εργαστεί στα περιοδικά Pit, Ταχυδρόμος, 4Τροχοί, Car Driver, Τop Gear, DRIVERS only και Traction magazine, καθώς και στο περιοδικό Αυτοκίνητο της Καθημερινής. Επίσης στις εφημερίδες Ελεύθερο Τύπος και Επενδυτής καθώς και στις τηλεοπτικές εκπομπές Τροχοί & Δρόμοι (Mega), και Traction (MEGA/SKAI). Έχει διατελέσει υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις και του Ράλι Χαλκιδικής. Σήμερα είναι μέλος της ομάδας TRACTION, αρχισυντάκτης των ενθέτων αυτοκίνητου Road, Gadget και Travel στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής και συντάκτης στο www.motori.gr. Μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ. και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων

  ΓΙΑΝΝΗΣ KΑΝΟΥΠΑΚΗΣ Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ. Απόφοιτος της Βαρβακείου Π. Σχολής και της Νομικής Σχολής του Π.Α. Δημοσιογραφικά, ξεκίνησε το 1983, με κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ (Βραδυνή, Ακρόπολις, Επικαιρότητα, Ελεύθερος, ΕΡΤ, Εξπρές), καλύπτοντας αδιάλειπτα και τον τομέα του αυτοκινήτου, από το 1994 (Auto Εξπρές, Αγορά Αυτοκινήτου, Auto Τύπος, Auto Κέρδος, Drivers’ Only). Έχει διατελέσει Διευθυντής Τύπου στα υπουργεία Γεωργίας, Άμυνας και Ανάπτυξης. Από το 2007, μέχρι σήμερα, διατηρεί, στη Ναυτεμπορική, το εβδομαδιαίο δισέλιδο Speed N’Style, καλύπτοντας, ταυτόχρονα, σε καθημερινή βάση, θέματα αγοράς αυτοκινήτου, ενέργειας, βιομηχανίας, εμπορίου και εξαγωγών, ενώ, συνεργάζεται με το περιοδικό motori και τον ιστότοπο motori.gr. ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ. Αuto ΕΞΠΡΕΣ, Μotori, Auto Moto και www.motor-in.gr. Νομική, Οικ. Ταχυδρόμος. Mε τόν Δ. Χατζηδημητρίου ιδρύει τους 4 ΤΡΟΧΟΥΣ. Στο Α-Ε ξεκινάει το πρώτο στην Ελλάδα 16σέλιδο μοτο. Η κάλυψη των αγώνων, είναι η πιο πλήρης καταγραφή τους είδους. Εφημερίδες Ακρόπολις, Απογευματινή, Ε. Κόσμος, Ελ. Τύπος, 24 Ωρες με σελίδα αυτοκινήτου και ρεπορτάζ των υπουργείων Μεταφορών -Επικοινωνιών, Δ. ΄Εργων, Περιβάλλοντος καθώς και διεθνείς ειδήσεις. Στην ΕΡΤ, σύνταξη του πρωϊνού ραδιοδελτίου ειδήσεων και παρουσιαστής Φόρμουλα 1, WRC και Γκραν Πρι μοτοσυκλέτας. Συμμετέχει στην πρώτη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση αγώνα (Τατόϊ, ΕΡΤ-1). Το 1989 «στήνει» με τον Α. Σταθάκη το Τροχοί & Δρόμοι, το πρώτο ένθετο σε εφημερίδα (Απογευματινή), διευθυντής στο Auto Tύπος και (1993) αρχισυντάκτης στο Car & Driver.

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΕΛΙΕΡΗΣ Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ. Αρχισυντάκτης ύλης στην ημερήσια οικονομική εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ. Με μακροχρόνια εμπειρία στο χώρο του αυτοκινήτου διετέλεσε από τον Οκτώβριο του 1985 έως τον Αύγουστο του 1992 Διευθυντής Σύνταξης στο περιοδικό «ΑΥΤΟ ΕΞΠΡΕΣ». Από το 1992 έως και σήμερα επιμελείται της ύλης του εβδομαδιαίου δισέλιδου ειδικού αφιερώματος για την αγορά αυτοκινήτου στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ.

 

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΣΚΙΝΑΣ Μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου. Ξεκίνησε στις αρχές του 2000, εκδίδοντας το περιοδικό AutoSpecialst μέχρι και σήμερα. Παράλληλα αρθρογράφησε και σε άλλα Μέσα όπως το περιοδικό «Αυτοκίνητο» της καθημερινής, το περιοδικό «Κυνηγός & Φύση» αλλά και το www.auto-internet.gr. Είναι επίσης μέλος και των Διεθνών Δημοσιογραφικών Ενώσεων “FIPP” και “European Magazine Media Association” της Διεθνούς δημοσιο-γραφικής επιτροπής για την απονομή των βραβείων Grand Prix.

  ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΙΒΕΡΗΣ Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ. Συντάκτης των ιστοσελίδων http://www.matrix24.gr και http://auowebtv.gr. Συνεργάτης του τηλεοπτικού σταθμού SBCTV και του ραδιοφωνικού Κανάλι Ένα 90.4.Ξεκίνησε το 1980 ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση. Σπούδασε παράλληλα Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Πρώτη εφημερίδα η Βραδυνή και μετά Ελ.Τύπος. Αθλητής του Παναθηναικού ΑΟ. Ολυμπιακοί 2004. Συμμετέχει με εθνική ομάδα Σκοποβολής.

  ΝΙΚΟΣ ΛΟΥΠΑΚΗΣ Μηχανολόγος μηχανικός. Συνεργάζεται με την Καθημερινή και αρθρογραφεί στο διαδίκτυο. Ξεκίνησε από τούς 4 Τροχούς, το 1989 και συνέχισε στο Auto Motor und Sport και στην τηλεοπτική εκπομπή In Motion (Star και Σκαϊ). Αρχισυντάκτης του Drive, διευθυντής σύνταξης του Car & Driver και σύμβουλος έκδοσης στο ένθετο Αυτοκίνητο της Καθημερινής. Από το 2001 και μετά, ασχολήθηκε με το επαγγελματικό αυτοκίνητο και το ταξιδιωτικό ρεπορτάζ

  ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Είναι απόφοιτος Μηχανολόγος Μηχανικός TE και μέλος της ΕΣΗΕΑ. Το 1998 ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με το αυτοκίνητο ως συντάκτης στο περιοδικό Car & Driver στο οποίο εξακολουθεί να είναι υπεύθυνος για τα τεχνικά θέματα. Το 2001 συνέχισε στον ΔΟΛ (in.gr/auto, AUTONEA) με τακτική αρθρογραφία στα περιοδικά RAM & HI-TECH. Από το 2005 είναι υπεύθυνος της στήλης αυτοκινήτου στην εφημερίδα Free Sunday και αρχισυντάκτης στο περιοδικό CAM ενώ ενδιάμεσα υπήρχε συνεργασία με την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Επίσης, είναι ο ιδρυτής του www.caroto.gr το οποίο έχει πρόσφατα ξεκινήσει τακτική συνεργασία με την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και το parapolitika.gr.

  ΗΛΙΑΣ ΜΑΤΖΑΒΑΣ Πτυχιούχος ηλεκτρονικός, μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκ/κού Τύπου και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Ξεκίνησε το 1987 και έχει εργαστεί σε ΑΝΤΕΝΝΑ TV & Radio, ALTER, ET-1, NET, Αθήνα 9.84, στις εφημερίδες Βραδυνή, Καρφί, Sportday, Αθλητική Ηχώ, Φλόγα των Σπορ και στα περιοδικά Αγορά Αυτοκινήτου, Car & Driver, IX Αυτοκίνητο, Αγορά Επαγγ/κών Αυτοκινήτων, Auto Emporio, Music Life και TVplus. Είναι διευθυντής στο autowebtv.gr, υπεύθυνος προγραμμάτων αυτοκινήτου στην εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών see-real.tv, ενώ συνεργάζεται και με τον Kiss 92,9.

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΑΝΟΣ Μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ. Ξεκίνησε το 1994 στο περιοδικό «Auto Τρίτη». Διατέλεσε συντάκτης στα «Car & Driver» και «Auto Motor und Sport». Υπήρξε αρχισυντάκτης του περιοδικού Active και διευθυντής σύνταξης του περιοδικού No Limits, ενώ ήταν υπεύθυνος και για τα αυτοκινητικά και ταξιδιωτικά άρθρα των περιοδικών «Downtown» και «Nitro». Εργάστηκε στο γραφείο Τύπου της εταιρείας Nissan και επανέκαμψε ως συντάκτης του ένθετου «Auto Weekend». Είναι συνιδρυτής του ηλεκτρονικού περιοδικού «carzine.gr».

ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ Ξεκίνησε την καριέρα του το 1997 από τους 4Τροχούς. Το 1998 στο Drive Το 2006 ανέλαβε την αρχισυνταξία του Car. Το 2008 ε στο Αυτοκίνητο της Καθημερινής. Το 2008 αρχισυντάκτης στο www.velocity.gr. Τον Δεκέμβριο του 2010 επέστρεψε στο Car μέχρις ότου σταμάτησε η έκδοσή του (Σεπτ. 2011).

 

  ΦΩΤΗΣ ΡΑΙΣΗΣ Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ. Αρθρογραφεί και φωτογραφίζει αυτοκίνητα/μοτοσικλέτες, από το 1990. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες, «Εξουσία/Sportime/Επενδυτής» καθώς και με τα περιοδικά, «Auto Εξπρές/Car/Top Gear/Car & Driver». Δημοσιεύει στο διαδίκτυο από το 2000, με τακτικές στήλες στα sites, «flash.gr/carzine.gr/newsbomb.gr». Το 2012 αναλαμβάνει το ρεπορτάζ «Τεχνολογίας & Gadgets» στην εφημερίδα «Επενδυτής» και από το 2013, διατηρεί την ίδια στήλη, στην ημερήσια εφημερίδα «Newsbomb».

  ΣΠΥΡΟΣ ΡΕΚΚΑΣ Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Ξεκίνησε σαν υπεύθυνος τομέα Aυτοκινήτου το 1983 στις εφημερίδες Ελευθεροτυπία, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και στο περιοδικό Eψιλον. 1990 – 2000 Γυναίκα, Κλίκ, Men. 1994 – σήμερα Galaxy 92. 2000 – σήμερα Madame Figaro. 2006 – σήμερα Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 2011- σήμερα Realnews. 2013- σήμερα Euro2day / In2life.

 

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Υπεύθυνος στήλης αυτοκινήτου auto-moto στην εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος». Μέλος της συντακτικής ομάδας του site, motori.gr ,Εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ανεξάρτητο Ευρωπαϊκό Δημοσιογραφικό οργανισμό AUTOBEST που αποτελείται από 15 μέλη μέλη-δημοσιογράφους, από 15 διαφορετικά Ευρωπαϊκά κράτη.Πρωταθλητής συνοδηγός ράλι.

 

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΥΦΗΣ Διπλωματούχος μηχανικός του ΕΜΠ και δημοσιογράφος, έχει διατελέσει τα τελευταία 24 χρόνια αρχισυντάκτης, διευθυντής σύνταξης και διευθυντής στα μεγαλύτερα ελληνικά περιοδικά αυτοκινήτου, καθώς και στο site carzine.gr, το οποίο έχει ιδρύσει από το 2007. Παράλληλα έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με μεγάλα ειδησεογραφικά site, εφημερίδες και τηλεοπτικές εκπομπές.

 

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Μέλος της ΕΣΗΕΠ. Αθεράπευτος λάτρης του κλασικού Mini. Το 1992 εργάζεται για πρώτη φορά στην εφημερίδα «ΤΑ NEA». Από το 1995 έως το 2007, διετέλεσε συντάκτης και Υπεύθυνος δοκιμών στο περιοδικό «CAR AND DRIVER». Από τo 2008 έως το 2010 εργάστηκε ως Υπεύθυνος ύλης στο περιοδικό «Αυτοκίνητο της Καθημερινής». Από τότε μέχρι σήμερα εργάζεται στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», στον «Κόσμο του Επενδυτή» και στην ιστοσελίδα www.auto-internet.gr.

  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΤΣΟΥΛΦΑΣ Αρχισυντάκτης του περιοδικού Auto Moto, παραγωγός της εκπομπής «Εν κινήσει» στον 102 FM της ΕΤ 3 και υπεύθυνος αυτοκινήτου στην Μακεδονία. Μετά τις σπουδές του πέρασε στον χώρο της δημοσιογραφίας (1980), όπου και παραμένει μέχρι σήμερα. Μετέχει σε οργανωμένο πρόγραμμα επισκέψεων σε σχολεία και στρατιωτικές μονάδες για διαλέξεις περί οδικής ασφάλειας.

 

  ΠΑΝΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Μέλος Ε.Σ.Π.Η.Τ., μηχανολόγος μηχανικός και μηχανικός κινητήρων εσωτ. καύσης. 1981-1996: «4Tροχοί», συντάκτης, σύμβουλος, διευθυντής σύνταξης. Tροχοί & Δρόμοι (Mega), In Motion (Σκάι, Star). 1996-1998: Drive, διευθυντής. 1999-2000: in.gr, υπεύθυνος αυτοκινήτου. 2000-2001: «Oδηγώντας», διευθυντής. 2003-2007: «Auto Τύπος», «EVO», σύμβουλος έκδοσης. 2008-2010: «Αυτοκίνητο της Καθημερινής», διευθυντής. 2010-σήμερα: Διευθυντής www.auto-internet.gr και auto7, συνεργάτης εφ. «Καθημερινή».

 

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΑΚΑΤΣΕΛΗΣ Ξεκίνησε το 1994 ως συντάκτης στο περιοδικό Car & Driver. Τον Ιούλιο του 2000 στήνει και διευθύνει την ενότητα αυτοκινήτου στο www.flash.gr. Στή συνέχεια (2006) συντάκτης αυτοκινήτου στην εφημερίδα Έθνος και το 2009 συντάκτης στην εφημερίδα Real News.

 

  ΠΕΡΗΣ ΧΑΛΑΤΣΗΣ Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ, διευθυντής στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα www.now24.gr με αναλυτικές αναφορές στο αυτοκίνητο. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Γκρενόμπλ. Ξεκίνησε το 1976 ως ρεπόρτερ σε Ακρόπολη και Απογευματινή και ΕΡΤ. Το 1991 αρχισυντάκτης ειδήσεων στο Mega. Το 1996 στο Star διευθυντής σύνταξης και το 2001 στο Alter αναπληρωτής διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης. Υπεύθυνος και των καθημερινών εκπομπών αυτοκίνητου.

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ Εργάζεται ως δημοσιογράφος αυτοκινήτου τα τελευταία 14 χρόνια. Ξεκίνησε την… περιήγηση από τις Τεχνικές Εκδόσεις (Οδηγώντας, 4Τροχοί), μεταπήδησε στον ΔΟΛ, υπήρξε μέλος της ομάδας που εξέδωσε το περιοδικό Auto Τύπος της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, συνέχισε στο περιοδικό Αυτοκίνητο της εφημερίδας Καθημερινή, είναι αρθρογράφος στο site auto-internet.gr και αρχισυντάκτης στο ηλεκτρονικό περιοδικό auto7.

 

 

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: