Το Βερολίνο απειλεί με συνέπειες τις χώρες που θα λάβουν μονομερή μέτρα για το προσφυγικό!

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας προειδοποίησε άλλα ευρωπαϊκά κράτη να μη λάβουν εθνικά μέτρα για την ανακοπή των μεταναστευτικών ροών που θα μεταθέσουν το βάρος στη Γερμανία και απείλησε ότι, αν το κάνουν, θα υπάρξουν συνέπειες.

«Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για έναν ευρωπαϊκό τρόπο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση όσο [αυτός ο τρόπος] θα εγγυάται επίσης ότι θα επιτύχει τη μείωση του αριθμού των προσφύγων» δήλωσε ο Τόμας ντε Μεζιέρ στην Μπούντεσταγκ (κάτω βουλή του κοινοβουλίου).

«Όμως, αν κάποιες χώρες προσπαθήσουν μονομερώς να μεταθέσουν το συλλογικό πρόβλημα στην πλάτη της Γερμανίας, θα ήταν απαράδεκτο και δε θα ήταν χωρίς συνέπειες από την πλευρά μας μακροπρόθεσμα» πρόσθεσε.

Ο ντε Μεζιέρ δήλωσε πως η Γερμανία «θα αντιμετωπίσει πιο αυστηρά» τους μετανάστες που φθάνουν λέγοντας πως χρειάζονται προστασία από τον πόλεμο ή τις διώξεις αλλά στην πραγματικότητα έρχονται για άλλους λόγους, ή προσπαθούν να παρατείνουν τη διαμονή τους χρησιμοποιώντας τεχνάσματα ή πλαστά έγγραφα.

Πηγή: ΑΠΕ‐ΜΠΕ

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: