Το ψαγμένο υλικό για ανεβασμένες γαστρονομικές εμπειρίες

Αν θέλετε γευστική ανανέωση της κουζίνας σας και ανεβασμένες καταστάσεις με γκουρμέ πινελιές, ο μαραθόσπορος είναι το μικρό μυστικό των .

Αυτό το αρωματικό και εύγευστο μπαχαρικό με εκτεταμένη παρουσία στη , και όχι μόνο.

Κι αν το έχουμε συνδυάσει κυρίως με την εξωτική ινδική κουζίνα, η χρήση του δεν περιορίζεται κατά κανέναν τρόπο εκεί.

Το καρύκευμα που προκύπτει από το ποώδες και πολυετές αρωματικό φυτό περιέχει και περιλαμβάνεται ακόμα και σε αφεψήματα.

Οι σεφ το έχουν εντάξει εδώ και χρόνια στην , καθώς ο μαραθόσπορος πάει ιδανικά με κουλουράκια και κριτσίνια, τυροπιτάκια και σπανακοπιτάκια, ακόμα και σπιτικό ψωμί.

Δένει άριστα με συνταγές κοτόπουλου, αλλά και κολοκυθοκεφτέδες, κότσι, πατατοσαλάτες και πίτες.

Και είναι ιδανικός να καρυκεύσει ψητό καλαμάρι, χταπόδι, τόνο, βακαλάο, πεσκανδρίτσα και σολομό, αλλά και κεφτεδάκια και σουτζουκάκια, καθώς και λαζάνια, λιγκουίνι και μακαρονάδες…

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: