Το να φτιάχνεις pop corn στον φούρνο μικροκυμάτων δεν είναι και τόσο υγιεινό τελικά

Τι καλύτερο από το να βάλεις την αγαπημένη σου ταινία και να καλέσεις και τους φίλους σου στο σπίτι για να απολαύσετε όλοι μαζί μια mοvie night; Και φυσικά σε μια τέτοια βραδιά, γαι να «κυλήσει» σωστά δεν θα πρέπει να λείπουν τα snack και τα ποτά. Και βασιλιάς των snack όσων αφορά τις ταινίες είναι το pop corn.

Παρ” όλα αυτά, καλό θα ήταν να μην επιλέγεις συσκευασίες με pop corn που γίνεται στον φούρνο μικροκυμάτων αλλά είτε αγόρασε μια ειδική μικρή μηχανή που να φτιάχνει μόνη της το λατρεμένο αυτό snack ή απλά προτίμησε να βάλεις τους κόκκους από καλαμπόκι σε μία κατσαρόλα για να φτιάξεις το pop corn σου.

Οι 5 παρακάτω λόγοι θα σε κάνουν να καταλάβεις το γιατί.

1. Η σακούλα με τα pop corn έχει χημικά

Στα σακουλάκια με pop corn που μπορείς να φτιάξεις ζεσταίνοντάς το απλά στον φούρνο μικροκυμάτων υπάρχουν κάποια συνθετικά χημικά που ονομάζονται PFA και ουσιαστικά χρησιμοποιούνται για να μην ξεχυλίσει το βούτυρο που υπάρχει μέσα στη συσκευασία. Οι ίδιες χημικές ουσίες διοχετεύονται επίσης στο pop corn και μπορούν να περάσουν και στο σώμα μας καθώς απολαμβάνουμε το συγκεκριμένο snack. Δεδομένου ότι αυτές οι χημικές ουσίες χρειάζονται λίγο χρόνο για να διασπαστούν, μπορούν εύκολα να συσσωρευτούν στο αίμα μας. Δεν θα ήθελες κάτι τέτοιο.

2. Οι ουσίες του συγκεκριμένου pop corn και του βουτύρου που τα συνοδεύει είναι επιβλαβείς

Είναι φυσικό επόμενο το καλαμπόκι που περιέχεται μέσα σε μια συσκευασία να μην είναι το ίδιο υγιεινό με τους σπόρους καλαμποκιού που μπορείς να αγοράσεις σκέτους και να τους βάλεις, για παράδειγμα στην κατσαρόλα σου για να φτιάξεις pop corn, ελέγχοντας εσύ την ποσότητα βουτύρου που θα βάλεις ή το αλάτι. Όλα τα συντηρητικά και οι χρωστικές που μπορεί να περιέχει το συσκευασμένο pop corn είναι επιβλαβείς για την υγεία σου και μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και δύσπνοια σύμφωνα με έρευνες.

3. Περιέχουν τόνους κορεσμένων λιπαρών

Ακόμα κι αν αγνοήσεις όλες τις επιβλαβείς χημικές ουσίες στη συσκευασία και τις τεχνητές γεύσεις στο pop corn, δεν μπορείς να παρακάμψεις το γεγονός ότι τα περισσότερα pop corn μικροκυμάτων είναι φορτωμένα με κορεσμένα λίπη όπως το φοινικέλαιο. Ορισμένες δημοφιλείς μάρκες περιέχουν έως και 4 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών σε μία μόνο μερίδα. Αυτό είναι το 20 τοις εκατό της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης. Και σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, ένα μέγεθος μερίδας είναι μόνο περίπου το ένα τρίτο της σακούλας. Ποιος σταματά να τρώει pop corn αφού τελειώσει το ένα τρίτο της σακούλας;

4. Τα επίπεδα αλατιού είναι πολύ υψηλά

Τα λιπαρά τρόφιμα απαιτούν συνήθως μια μεγάλη δόση αλατιού για να εξισορροπηθεί η γεύση τους και το pop corn μικροκυμάτων δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι κατασκευαστές επιδιώκουν να φτάσουν στο σημείο ευδαιμονίας για τους καταναλωτές κι έτσι τα επίπεδα νατρίου ποικίλλουν ανάλογα με τη μάρκα, με πολλές μάρκες να περιέχουν 250-300 mg αλατιού ανά μερίδα, έως και 15 δηλαδή τοις εκατό της ημερήσιας ποσότητας που πρέπει να λαμβάνουμε. Δεν είναι περίεργο που συνήθως αφού φάμε pop corn πίνουμε πάρα πολύ νερό ή αναψυκτικά;

5. Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξεις μόνη/ος σου

Υπάρχει τρόπος να αποφύγεις όλες τις υπερβολικές χημικές ουσίες και να ελέγξεις την ποσότητα κορεσμένου λίπους και αλατιού που καταναλώνεις με το pop corn φτιάχνοντάς το μόνη/ος σου. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να γίνει. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα τηγάνι με καπάκι, λίγο φυτικό λάδι και μερικούς σπόρους καλαμποκιού. Χρειάζεται περίπου ο ίδιος χρόνος που θα χρειαστεί για να ανοίξεις μια συσκευασία pop corn για φούρνο μικροκυμάτων και να τη ρίξεις στον φούρνο μικροκυμάτων. Και—μπόνους!—αν το φτιάξεις μόνος σου, ξαφνικά ανοίγεσαι σε έναν ολόκληρο κόσμο διαφορετικών γεύσεων, συνδυασμών καρυκευμάτων και μίξης, αφού μπορείς να βάλεις πάνω στο pop corn σου ό,τι θες εσύ.

.

Sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: