Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας

Την έντονη ανησυχία του, για την εξέλιξη στο μεταναστευτικό μετά το κλείσιμο των συνόρων από την ΠΓΔΜ για τους μη πρόσφυγες και την επιστροφή στην Αθήνα από την Ειδομένη χιλιάδων εγκλωβισμένων μεταναστών, επανέλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.

Όπως είπε, «οι περισσότεροι από τους μετανάστες που μεταφέρθηκαν από την Ειδομένη στο Ελληνικό και το ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, τα εγκατέλειψαν. Δεν θα επιτρέψουμε τόνισε, να επαναληφθούν παλαιότερα φαινόμενα, όπως της πλατείας Βικτωρίας γεμάτη σκηνές».Ο Γιώργος Καμίνης επισήμανε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό οι μεταναστευτικές – προσφυγικές ροές από την Τουρκία, αποδίδοντάς το και στη συμφωνία της Άγκυρας με την ΕΕ.

Από την «Ανοιχτή Πόλη» η επικεφαλής της Ελθήνα Αγγελοπούλου, ζήτησε να αναζητηθούν και άλλοι χώροι και να δημιουργηθούν σ’ αυτούς κι άλλες δομές προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών όπως του «Ελαιώνα».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκος Σοφιανός, κατήγγειλε την κυβέρνηση για παντελή έλλειψη σχεδίου και ότι με τη συμφωνία που έχει υπογράψει με την ΕΕ, « οδηγεί σε εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στην Ελλάδα, πολύ παραπάνω από τις 50.000 που λέγεται». Επίσης, δήλωσε αντίθετος με τη λειτουργίας Hot Spot, στα νησιά. Όπως είπε, αυτό που κάνουν «στην ουσία, νομιμοποιούν το δουλεμπόριο, αφού και οι δουλέμποροι φέρνουν όλο αυτόν τον κόσμο σε αυτά τα 5 σημεία για να γίνει η διαλογή».

Αναρωτήθηκε δε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, γιατί η κυβέρνηση μεταφέρει πάλι στην Αθήνα από την Ειδομένη τους μετανάστες «και δεν πάνε π.χ. στη Θεσσαλονίκη;»

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας» Πέτρος Κωνσταντίνου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί το προσφυγικό για να αποπροσανατολισμό από την εφαρμογή του νέου Μνημονίου.
Επίσης, κατήγγειλε ότι οι «ταυτοποιήσεις» γίνονταν με το «μάτι» και με «ακραίες ρατσιστικές μεθόδους».

Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Ελληνική Αυγή» Ηλίας Κασιδιάρης, χαρακτήρισε μείζον θέμα το προσφυγικό και επικίνδυνη την κυβέρνηση.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: