Το μέλλον της Kia (pics)

Το μέλλον της Kia (pics)

Το μέλλον της Kia (pics)

Μπορεί η έκθεση της Νέας Υόρκης να έχει τραβήξει τα φώτα της παγκόσμιας αυτοκίνησης, αλλά δεν είναι το μόνο σχετικό event που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες.

Βλέπετε στη Σεούλ της Ν. Κορέας γίνεται και εκεί έκθεση, στην οποία κάνει ντεμπούτο το νέο πρωτότυπο μοντέλο της Kia, το Novo, το οποίο πατάει στην πλατφόρμα του Cerato. Η κορεάτικη εταιρεία ισχυρίζεται πως το concept διαθέτει coupe αισθητική και πως μας προϊδεάζει για τη φιλοσοφία των μελλοντικών compact μοντέλων της.

Χάρη στη fastback γραμμή οροφής του και στις μακριές γυάλινες επιφάνειές του, το Novo αποπνέει δυναμισμό και μια σπορτίφ διάθεση. Μπροστά, συναντάμε τη νέα μάσκα που η Kia αποκαλεί μύτη της τίγρης, ενώ εντυπωσιάζουν τα λεπτά φωτιστικά σώματα laser, μια τεχνολογία που απαντάται και στα πίσω φανάρια, εκεί που κυριαρχούν οι δύο τριγωνικές απολήξεις της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό του Kia Novo επικρατεί μια μινιμαλιστική προσέγγιση, με την καμπίνα να εστιάζει στον οδηγό. Μέσω 3D ολογραμμάτων, ο οδηγός παίρνει τις απαραίτητες πληροφορίες, ενώ μια οθόνη αφής δίπλα στο τιμόνι, η οποία έχει ανίχνευση δακτυλικών αποτυπωμάτων, επιτρέπει στον οδηγό να χειρίζεται τις λειτουργίες του οχήματος. Η εταιρεία, υπόσχεται, τέλος σημαντική ευρυχωρία μέσω έξυπνων λύσεων.

Στο τεχνικό κομμάτι, τώρα, το Kia Novo παίρνει κίνηση από το γνωστό turbo σύνολο 1,6 T-GDI, το οποίο συνεργάζεται με 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT. Αν και δεν ανακοινώνει νούμερα, η Kia υπόσχεται σπορτίφ επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν είναι στις προθέσεις της να κατασκευάσει το αυτοκίνητο.

Το μέλλον της Kia (pics)

Το μέλλον της Kia (pics)

Το μέλλον της Kia (pics)

Το μέλλον της Kia (pics)

Το μέλλον της Kia (pics)

Πηγή: autotriti.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: