Ειδικό Δικαστήριο: Η κατάθεση της Γιάννας Παπαδάκου

«Όσα είπε η κυρία Ελένη Ράϊκου είναι όλα ψέματα, το μόνο που είπε και δεν είναι ψέμα ήταν το όνομά της», επισήμανε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου κατά την κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος της ανάγνωσης των εγγράφων που δικάζεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και ξεκίνησε η κατάθεση της Γιάννας Παπαδάκου.

Η δημοσιογράφος κατέθεσε σήμερα κατά την 26η ημέρα της δίκης στο Ειδικό Δικαστήριο και διέψευσε όλα όσα έχει ισχυριστεί και κατέθεσε η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς κυρία Ράϊκου (διετέλεσε στη θέση αυτή πριν την κυρία Τουλουπάκη).

Η μάρτυρας ανέφερε ότι η κυρία Ράϊκου ήταν πολύ καλή δημοσιογραφική πηγή της, είχε την άνεση να πηγαίνει στο γραφείο της και προσέθεσε: «Μου είχε δώσει το ελεύθερο». Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι η κυρία Ράικου ήταν απρόθυμη να ψάξει για πολιτικά πρόσωπα και απέδωσε την παραίτησή της στο γεγονός ότι υπήρχαν στοιχεία για τρία τραπεζικά εμβάσματα ύψους 4.500 ευρώ στον κοινό λογαριασμό με τον σύζυγό της από την Novartis και από μια άλλη συνεργαζόμενη φαρμακοβιομηχανία. Σε σχετική ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου, η κυρία Παπαδάκου επισήμανε ότι «και φυσικά δεν με είχε στείλει στην κυρία Ράικου ο κ. Παπαγγελόπουλος».

Ακόμη, η κυρία Παπαδάκου ανέφερε ότι η κυρία Ράϊκου στράφηκε σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου επειδή δεν θα ανανέωνε τη θητεία της στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Η δίκη συνεχίζεται την 9η Ιανουαρίου 2023 με την κατάθεση της κυρία Παπαδάκου.

Συνήγοροι Ελένης Τουλουπάκη

Προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη καταλογίζουν οι τρεις συνήγοροι της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, με αφορμή τα όσα ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, δηλαδή, ότι «πρέπει να μπει η κυρία Τουλουπάκη στη φυλακή».

Οι Ιωάννης Μαντζουράνης, Βασίλειος Χειρδάρης και Ευάγγελος Γεωργακόπουλος, συνήγοροι της κυρίας Τουλουπάκη, σε κοινή δήλωσή τους η οποία αναγνώστηκε στο δικαστήριο, αναφέρουν:

«Στις 15 Δεκεμβρίου 2022 ο εν ενεργεία Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη συνεδρίαση της Βουλής, και ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσής της στο Ειδικό Δικαστήριο δήλωσε από το βήμα της Βουλής «Το ότι πρέπει να μπει η κα Τουλουπάκη στη φυλακή το λέω και σήμερα. Ήταν λάθος η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου». Η ανωτέρω έκφραση κατά του προσώπου της κας Τουλουπάκη από υψηλό κρατικό αξιωματούχο σε δημόσια συνεδρίαση της Βουλής συνιστά ανεπίτρεπτη διαπίστωση ενοχής της ενώ εκκρεμεί δίκη που θα κρίνει την κατηγορία, μετατροπή υπουργού σε δικαστή και προσπάθεια επηρεασμού της δικαιοσύνης σε βάρος της.

Με τον τρόπο αυτό παραβιάστηκε ευθέως το τεκμήριο της αθωότητας της κας Τουλουπάκη, η διάκριση των εξουσιών και δημιουργούνται συνθήκες μη δίκαιης δίκης σε εκκρεμή δίκη.

Η υπεράσπιση της κας Τουλουπάκη εκφράζει την αγανάκτηση και τη λύπη της για την αντιθεσμική παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική και δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί το δικαίωμα της εντολέως της να έχει μία δίκαιη δίκη σε ένα βαλλόμενο κράτος δικαίου, επιφυλασσόμενη για κάθε νόμιμη ενέργεια».

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: