Σήμερα θα ανακοινωθεί το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023»

Του Περικλή Χαλάτση

Τα μέλη του δημοσιογραφικού θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα», σήμερα θα βαθμολογήσουν τα 10 υποψήφια νέα μοντέλα και αυτό που θα συγκεντρώσει -σε ανοικτή ψηφοφορία- τους περισσότερους βαθμούς θα ανακηρυχθεί «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023».

Τα δέκα μοντέλα της τελικής φάσης τα οποία επελέγησαν από ένα σύνολο 19 καινούργιων μοντέλων τα οποία λανσαρίστηκαν στην ελληνική αγορά το 2022  είναι τα εξής:

Α/Α        ΜΟΝΤΕΛΟ

1              Alfa Romeo Tonale

2              BMW X1

3              Dacia Jogger

4              DS 4

5              Hyundai Ioniq 5

6              Kia Sportage

7              Opel Astra

8              Peugeot 308

9              Skoda Fabia

10           Toyota Yaris Cross

Οι δημοσιογράφοι — μέλη του Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα βαθμολογούν το κάθε αυτοκίνητο ανάλογα με τα τεχνικά στοιχεία, τις προδιαγραφές και τους εξοπλισμούς. Αξιολογούν κάθε αυτοκίνητο κυρίως για τη δική μας αγορά.

Φυσικά υπάρχουν άριστα αυτοκίνητα που δεν έχουν επιλεγεί αλλά αυτά τα αυτοκίνητα δεν είναι για τον μέσο αγοραστή. Αν ένα αυτοκίνητο κάνει 100.000 η 150.000 ευρώ ας είναι «διαμάντι» δεν μπορεί να μπει στην ψηφοφορία. Απλά γιατί δεν μπορεί να αγορασθεί από τον μέσο Έλληνα αγοραστή.

Η αυτοκίνηση έχει αρχίσει να αλλάζει και θα αλλάξει ολοκληρωτικά μέχρι το 2035. Τότε σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ε.Ε για ένα καθαρότερο περιβάλλον όλα τα αυτοκίνητα θα είναι ηλεκτρικά.

Η νέα πραγματικότητα εκφράζεται πλέον με την προσφορά πολλών πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας (BEV) και στην ελληνική αγορά. Έτσι, στη φετινή τελική δεκάδα των υποψηφίων για τον τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα περιλαμβάνεται ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο (το Hyundai IONIQ), ενώ στην ίδια λίστα συναντάμε τρία ακόμα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης τα οποία είναι ή θα είναι σύντομα διαθέσιμα και σε plug in υβριδικές και σε πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις. Άλλα δύο είναι επίσης διαθέσιμα ως plug in hybrid.

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του «Αυτοκινήτου του 2023» και η απονομή του τίτλου θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2021 στο ξενοδοχείο Domotel Kastri.

Μέχρι να μάθουμε τον καινούργιο νικητή ας κάνουμε μια ιστορική φωτογραφική αναδρομή στους προηγούμενους νικητές

16 ΧΡΟΝΙΑ «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ της ΧΡΟΝΙΑΣ για την ΕΛΛΑΔΑ»

Μια ομάδα επαγγελματιών συντακτών που ασχολούνται με το αντίστοιχο ρεπορτάζ, καλύπτοντας τις εξελίξεις μιας παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας, η οποία επηρεάζει με καθοριστικό τρόπο πολλούς τομείς των κατά τόπους αγορών ξεκίνησε το όμορφο ταξίδι «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ της ΧΡΟΝΙΑΣ για την ΕΛΛΑΔΑ», το 2006.

Το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» είναι ένας ανεξάρτητος δημοσιογραφικός θεσμός.

To 2006 ξεκινά ένα ωραίο ταξίδι. Μία ομάδα επαγγελματιών συντακτών που ασχολούνται με το  ρεπορτάζ του αυτοκινήτου , καλύπτοντας τις εξελίξεις μιας παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας, η οποία επηρεάζει με καθοριστικό τρόπο πολλούς τομείς των κατά τόπους αγορών, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα νέο θεσμό.

Το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» είναι ένας ανεξάρτητος δημοσιογραφικός θεσμός. Ο κάθε δημοσιογράφος ψηφίζει χωρίς να δέχεται επιρροές από κανέναν. Κάθε χρόνο από το 2007 , οι δημοσιογράφοι βραβεύουν το καλύτερο αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο που  ταιριάζει στην εκάστοτε ελληνική πραγματικότητα.

H επιλογή γίνεται με κριτήρια που αφορούν την τεχνολογία, την ασφάλεια, την ποιότητα, την πληρότητα της γκάμας, το κόστος αγοράς και χρήσης. Σίγουρα, σήμερα, όλα τα αυτοκίνητα είναι καλά και πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας. Ωστόσο οι μικρές διαφορές είναι αυτές που τα κάνουν να ξεχωρίζουν. Κανένα αυτοκίνητο δεν επιτρέπεται να βαθμολογηθεί με λιγότερους από 5 βαθμούς και κανένα με περισσότερους από 20.

Ας δούμε τώρα ποια αυτοκίνητα τις προηγούμενες χρονιές κέρδισαν ρο τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα»


2007       Seat Leon

2008       Mazda 2

2009       Honda Jazz

2010       Skoda Yeti

2011       Volvo S60

2012       Lancia Ypsilon

2013       Volvo V40

2014       Renault Clio

2015       Opel Corsa

2016       Jeep Renegade

2017       Citroen C3

 


2018       Ford Fiesta

2019       Skoda Karoq

2020       Peugeot 208

2021       Renault Captur

2022       Hyundai Tucson

 

 

 

 

 

 

 

 

Σήμερα θα ανακοινωθεί το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023» gr.

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: