Το λάθος που πρόδωσε τον γιατρό «μαϊμού»

Θαύματα υποσχόταν στους ασθενείς που προσέγγιζε και τις οικογένειές τους ο 47χρονος που παρίστανε τον γιατρό και με τις πρακτικές του οδήγησε στον θάνατο δύο παιδιά, ηλικίας 14 και 16 ετών και έναν 76χρονο άνδρα.

Ο απατεώνας γιατρός εμφανιζόταν άλλοτε ως γιατρός νευροογκολόγος – νευροχειρούργος – φυσιοπαθητικός και άλλοτε ως ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας με εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία.

Ο 47χρονος που δρούσε υπό το όνομα Νίκος Κόντος ψάρευε τα θύματά του σε θεραπευτήρια, μοναστήρια, ακόμα και στο Άγιο Όρος και εμφανιζόταν ως θρήσκος.

Ποιο ήταν όμως το λάθος που τον πρόδωσε;

Η αποκάλυψη των στοιχείων του «γιατρού» επιταχύνθηκε όταν κινητοποιήθηκε ένας γιατρός, από τον οποίο ζήτησε να μπει μαζί του στο χειρουργείο ασθενούς που είχε «αναλάβει». Εκεί ο 47χρονος προδόθηκε καθώς δεν ήξερε πώς να αποστειρώνει τα χέρια του πριν την επέμβαση. Εκτός από αυτό ακούμπησε και το μέτωπό του με τα χέρια, κάτι που δεν κάνουν οι γιατροί μέσα στα χειρουργεία.

Ήταν μάλιστα τέτοιο το θράσος του που χρησιμοποίησε επιταγή που του είχε δώσει θύμα του για να πληρώσει τα δίδακτρα των παιδιών του!

Δικαιωμένοι νιώθουν οι συγγενείς των θυμάτων

Οι συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του νιώθουν δικαιωμένοι από τις εξελίξεις, όπως δηλώνουν στον ΣΚΑΙ.

«Βέβαια, θα πεις το παιδί δεν γυρίζει. Όμως, όμως να μην πέσουν κι άλλα θύματα» λέει ένας εξ αυτών.

«Είχε τρία τέσσερα χρόνια που ταλαιπωρείτο. Όταν παρουσιάστηκε αυτός σαν γιατρός αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μας. Τέλος πάντως το παιδί μας χάθηκε», αναφέρει συγγενής θύματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 47χρονος έλεγε στους ασθενείς να σταματήσουν τη λήψη των κανονικών φαρμάκων και τους έδινε διάφορα -δικά του- σκευάσματα τα οποία περιείχαν, μεταξύ άλλων, κάνναβη.

Οι γιατροί βρήκαν στο σπίτι του 65 τέτοια μπουκάλια.

«Εκείνο που ξέρω και θέλω κι άλλοι υποψήφιοι τέτοιοι γιατροί να μην εμφανίζονται και παίζουν με τον πόνο του καθενός» τονίζει ο συγγενής θύματος αναφέροντας πως το ζήτημα μετά πήρε τον δρόμο της Αστυνομίας μετά γι’ αυτό τον λόγο έφτασε στην επιφάνεια.

Μαζί με τον υποτιθέμονο γιατρό, κατηγορείται και η σύζυγός του, όπως επίσης και δυο γιατροί που είχαν σχέσεις μαζί του. Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, όταν κατάλαβε η σύζυγος του ότι σφίγγει ο κλοιός, έφυγε από το σπίτι.

Η δράση του δήθεν ειδικού ογκολόγου, τέθηκε στο στόχαστρο των αρχών τον περασμένο Νοέμβριο μετά από καταγγελίες αλλά και μηνύσεις των γονιών δύο ανήλικων παιδιών που πέθαναν.

Ο 47χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη.

Όταν συνελήφθη διαπιστώθηκε πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που κατηγορείται για απάτη σε βάρος του επιχειρηματία, από τον οποίο φέρεται ότι απέσπασε 55.000.000 ευρώ από το 2004 έως το 2009, υπόθεση που έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, ενώ είχε βγει και απαγόρευση εξόδου από την χώρα σε βάρος του.

Δείτε το βίντεο:

ellada

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: