Το Fiat Ducato με φυσικό αέριο

 

Το Ducato 140 Natural Power, εφοδιάζεται με  κινητήρα προδιαγραφών Euro 6 της γκάμας του Ducato, που καλύπτει τις πιο αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων. Συνδυάζει το φυσικό αέριο με έναν κινητήρα τούρμπο , ο οποίος εξασφαλίζει εξαιρετικές επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση και, πάνω απ” όλα, χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά η οικογένεια Ducato Natural Power επεκτείνεται με την παρουσίαση των νέων εκδόσεων Combi, ιδανικών για τη συνδυασμένη μεταφορά αγαθών και προσώπων, καθώς και τις εκδόσεις Panorama, που μπορεί άνετα να φιλοξενήσει μέχρι 9 άτομα και τις αποσκευές τους. Μαζί με αυτές υπάρχουν και οι εκδόσεις μεταφοράς εμπορευμάτων, διαθέσιμες με η χωρίς παράθυρα, όπως επίσης και εκδόσεις που προορίζονται για πιο ειδικές χρήσεις, όπως «platform cabs».

Το νέο Ducato 140 Natural Power με καύσιμο φυσικό αέριο είναι εφοδιασμένο με ένα 3λιτρο κινητήρα, που αποδίδει μέγιστη ισχύ 136 ίππων στις 3.500 στροφές και μέγιστη ροπή 350 Nm στις 1.500 στροφές. Το αυτοκίνητο φτάνει σε μέγιστη ταχύτητα 159 χλμ./ώρα και προσφέρει χαμηλές καταναλώσεις (13,1 m3/100 km φυσικού αερίου στο νέο ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών) και εκπομπές CO2 234g/km.

Ο κινητήρας εξελίχθηκε και κατασκευάζεται από την FPT Industrial. Πρόκειται για μια λύση που, από το ξεκίνημα του προγράμματος, είχε σχεδιαστεί για λειτουργία με φυσικό αέριο και δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας ειδικά εξαρτήματα που εξασφαλίζουν μέγιστη διάρκεια ζωής, αξιοπιστία και αποδοτικότητα.

Ο κινητήρας είναι ρυθμισμένος για να λειτουργεί υπό φυσιολογικές συνθήκες με φυσικό αέριο. Περνάει στην λειτουργία με βενζίνη αυτόματα μόνον όταν το φυσικό αέριο κοντεύει να εξαντληθεί. Το ρεζερβουάρ βενζίνης τον 15 λίτρων εξασφαλίζει μια αυτονομία 100 χιλιομέτρων, για να φτάσει το αυτοκίνητο στο επόμενο πρατήριο ανεφοδιασμού με φυσικό αέριο.

Από οικολογικής πλευράς το φυσικό αέριο είναι το καθαρότερο καύσιμο που υπάρχει σήμερα. Τα οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο μειώνουν τις επιβλαβείς εκπομπές όπως των σωματιδίων (σχεδόν μηδενικές), των οξειδίων του αζώτου και των πιο δραστικών υδρογονανθράκων που προκαλούν τη δημιουργία άλλων ρύπων. Σε σύγκριση με την βενζίνη οι κινητήρες φυσικού αερίου εξασφαλίζουν μείωση του CO2 κατά 23% περίπου, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου και των κλιματικών αλλαγών.

 

 

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: