Την αθώωση Κασιδιάρη πρότεινε ο εισαγγελέας για την κατηγορία επίθεσης σε φοιτητή

Την αθώωση Κασιδιάρη πρότεινε ο εισαγγελέας για την κατηγορία επίθεσης σε φοιτητή

Την αθώωση του Ηλία Κασιδιάρη πρότεινε ο εισαγγελέας πριν από λίγα λεπτά.

Νωρίτερα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αρνήθηκε ότι είχε συμμετοχή στην αιματηρή επίθεση εναντίον διδακτορικού φοιτητή -η οποία σημειώθηκε στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007- ενώ υποστήριξε ότι έχει «στοχοποιηθεί» από τον ΣΥΡΙΖΑ!

 Η εμπλοκή του Ηλία Κασιδιάρη στην υπόθεση προέκυψε από κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα η οποία είπε στις αρχές ότι οι δράστες αμέσως μετά την επίθεση διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο ανήκε στον νυν βουλευτή.

Σε σύντομη τοποθέτησή του, ο κ. Κασιδιάρης αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε ότι την ημέρα του συμβάντος το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες ήταν στα χέρια του και ότι είχε τα κλειδιά, αφού υποστηρίζει ότι βρισκόταν στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν ως ιατρικός επισκέπτης και το αυτοκίνητό του ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ της κλινικής.

 Μάλιστα ο υποστήριξε ότι η καθηγήτρια Μαρία Βαβαγιάννη -η οποία συγκράτησε τις πινακίδες του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν οι δράστες- έκανε την κατάθεσή της 13 μέρες μετά το συμβάν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του μεταπτυχιακού φοιτητή Κώστα Διαλυνά, και έκανε λόγο για πράξεις αλητείας, οι οποίες όπως είπε «αποτελούν εμπόδιο στο κόμμα που αυτός προσπαθεί να χτίσει για »…

 Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ηλίας Κασιδιάρης παρείχε συνδρομή στους άγνωστους που χτύπησαν με γκλομπς και μαχαίρωσαν τον φοιτητή από τον οποίο αφαίρεσαν την αστυνομική του ταυτότητα.

Η αίθουσα του μονομελούς εφετείου κακουργημάτων είναι γεμάτη από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, ενώ παροντες είναι και οι βουλευτές του κόμματος Παππάς, Μπαρμπαρούσης, Μίχος και Λαγός, ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά.

 Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει τη Δευτέρα, ωστόσο το Α” Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων διέκοψε τη συνεδρίασή του για .
 Η υπόθεση εκκρεμεί πριν ο Ηλίας Κασιδιάρης εκλεγεί βουλευτής.
Για να δικαστεί απαιτήθηκε η άρση της βουλευτικής του ασυλίας, την οποία και ο ίδιος ζήτησε.

Π/Θ

Την αθώωση Κασιδιάρη πρότεινε ο εισαγγελέας για την κατηγορία επίθεσης σε φοιτητή

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: