Θεσσαλονίκη: Τραγικό εργατικό δυστύχημα στο εργοτάξιο του μετρό

Ένα τραγικό εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε στο εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αιγαίου στην Καλαμαριά, όταν τριαξονικό όχημα με γερανό υποχώρησε και έπεσε στην τρύπα του εργοταξίου βάθους 25 μέτρων.

Δυστυχώς, ο 50χρονος χειριστής του γερανού εγκλωβίστηκε και παρέμεινε, για αρκετή ώρα μετά το δυστύχημα, αιμόφυρτος στο κουβούκλιο του οχήματος.

Τα διαθέσιμα διασωστικά οχήματα της Πυροσβεστικής δεν ήταν αρκετά για να απεγκλωβίσουν τον άτυχο άνδρα, ο οποίος ήταν υπεργολάβος της κατασκευάστριας εταιρίας και ιδιοκτήτης του γερανοφόρου οχήματος.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το περιστατικό συνέβη όταν ο άτυχος χειριστής φαίνεται ότι επιχείρησε να «τραβήξει» με το γερανό όχημα εργασίας. Υπό συνθήκες που ερευνώνται ο γερανός ανατράπηκε με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το κουβούκλιο (στη βάση του γερανού) στο εσωτερικό του οποίου βρισκόταν ο χειριστής, με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του. Όπως αναφέρουν πηγές της Πυροσβεστικής, το αναποδογυρισμένο κουβούκλιο αιωρείται καθώς φαίνεται ότι συγκρατήθηκε από δοκούς που απέτρεψαν την πτώση του μέσα στο όρυγμα, το βάθος του οποίου υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 15 μέτρα.

 

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: