Θεσσαλονίκη: Στα πράσα έπιασαν έκβιαστή τοκογλύφο μαζί με τον αλλοδαπό "συνεργάτη" του..

Ένας 67χρονος Έλληνας και ο 47χρονος συνεργός του συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στη , με κατηγορίες για εκβίαση και τοκογλυφία.

Θεσσαλονίκη: Στα πράσα έπιασαν έκβιαστή τοκογλύφο μαζί με τον αλλοδαπό "συνεργάτη" του..

Ολα ξεκίνησαν στις 28 Φεβρουαρίου όταν μια 48χρονη κατήγγειλε στους αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ότι τον Ιούνιο του 2012, έχοντας ανάγκη από ήρθε σε συνάντηση με τον 67χρονο, μέσω του 47χρονου, από τον οποίο δανείστηκε το χρηματικό ποσό των 3.000 δίνοντας ως ενέχυρο χρυσαφικά της, τα οποία της επιστράφηκαν μετά από 4 μήνες, αφού είχε καταβάλει στον 67χρονο το χρηματικό ποσό των 5.800 .

 Στη συνέχεια, τον Οκτώβριο του 2012, η 48χρονη συνεργάστηκε επαγγελματικά με τον 47χρονο, ενώ με τη μεσολάβησή του, έλαβε πάλι από τον 67χρονο το ποσό των 40.000 ευρώ, παραδίδοντας σε αυτόν δύο επιταγές πελάτη της, συνολικής αξίας 50.000 ευρώ.

 Ο 67χρονος απαιτούσε εκβιαστικά την καταβολή τοκογλυφικών τόκων 1.500 ευρώ κάθε μήνα, μέχρι την πληρωμή των επιταγών, καθώς επίσης απαίτησε από τη γυναίκα να υπογράψει συμφωνητικό, με το οποίο αντάλλαξε τις δύο προαναφερόμενες επιταγές λαμβάνοντας 50.000 ευρώ μετρητοίς από τον 47χρονο, προκειμένου να μην εμφανίζεται η απευθείας συναλλαγή τους.

Με αυτόν τον τρόπο ο 67χρονος με τη συνδρομή του 47χρονου, κατάφερε να αποκομίσει παράνομο χρηματικό όφελος 5.250 ευρώ από τοκογλυφικούς τόκους καθώς και χρυσαφικά της 48χρονης, τα οποία παρέδωσε ως ενέχυρο αδυνατώντας να προβεί στην πληρωμή που είχαν συμφωνήσει.

 Από τις δύο επιταγές ο 67χρονος θα αποκόμιζε επιπλέον παράνομο περιουσιακό όφελος 10.000 ευρώ, τη διαφορά δηλαδή από το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ μετρητά που έλαβε η 47χρονη.

Χθες το μεσημέρι, έπειτα από επικοινωνία του 67χρονου με την 47χρονη, κατά την οποία ο 67χρονος απαίτησε τοκογλυφικούς τόκους 1.000 ευρώ, κανονίστηκε συνάντηση στο γραφείο του δικηγόρου των δύο κατηγορουμένων, στην οποία παρουσιάστηκε ο 67χρονος και ο 47χρονος, όπου ο 67χρονος παρέλαβε προσημειωθέν ποσό, ως τοκογλυφικό τόκο, οπότε και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή του 67χρονου, καθώς και σε έρευνα στο γραφείο και στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι επίμαχες επιταγές, ιδιωτικά συμφωνητικά και πληθώρα εγγράφων, τα οποία διερευνάται αν σχετίζονται με παρόμοιες πράξεις.

 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Στα πράσα έπιασαν έκβιαστή τοκογλύφο μαζί με τον αλλοδαπό "συνεργάτη" του..

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: