Θεσσαλονίκη: Ξανά στους δρόμους τα λεωφορεία ΟΑΣΘ, σήμερα Πέμπτη!

Λεωφορεία θα κυκλοφορούν και πάλι μετά από 12 μέρες στη Θεσσαλονίκη! Οι εργαζόμενοι πιάνουν και πάλι τιμόνι καθώς αποφάσισαν την αναστολή της επίσχεσης εργασίας μετά την πληρωμή των μισθών του Ιουλίου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ «Το συνδικάτο εργαζομένων στην Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης ενημερώνει το επιβατικό κοινό της πόλης μας ότι κατόπιν καταβολής μέρους των χρημάτων μισθοδοσίας που μας οφείλονται, αναστέλλονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων – με τη μορφή της επίσχεσης – και από Πέμπτη, 29/09/2016 τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν κανονικά από την πρωινή έναρξη βάρδιας». 

Και συνεχίζουν, «Εκ νέου, να ζητήσουμε για άλλη μία φορά συγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί, όμως δεν ευθυνόμαστε εμείς. Αν και σε δύο μέρες συμπληρώνουμε δύο μήνες με οφειλόμενους μισθούς, ευελπιστούμε ότι οι υπεύθυνοι για την ταλαιπωρία σας θα επιληφθούν επιτέλους για τη λήψη μέτρων και λύσεων προς άρση του αδιεξόδου που οδηγούν τη συγκοινωνία στην πόλη και στο νομό Θεσσαλονίκης. Από την τήρηση ή μη των δεσμεύσεών τους θα εξαρτηθεί και η συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεών μας». 

Η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΑΣΘ «Ανακοινώνεται από τον Ο.Α.Σ.Θ. ότι, μετά την καταβολή από το Ελληνικό Δημόσιο στον Ο.Α.Σ.Θ. σήμερα 28.9.2016, ποσού ίσο με την μισθοδοσία προσωπικού μηνός Ιουλίου 2016, όπως είχε δεσμευτεί ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού με ομόφωνη απόφασή του αυθημερόν κατέβαλε στο προσωπικό του την μισθοδοσία μηνός Ιουλίου 2016.

Κατόπιν αυτού το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, με την μορφή της επίσχεσης εργασίας που είχαν και από αύριο 29.9.2016 ημέρα Πέμπτη τα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ. θα κυκλοφορούν κανονικά από την πρωινή έναρξη βάρδιας.

Να ζητήσουμε πάλι συγνώμη από το επιβατικό κοινό της πόλης για την ταλαιπωρία που υπέστη όλο το διάστημα της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων του Οργανισμού, η οποία δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του Ο.Α.Σ.Θ.».

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: