Θεσσαλονίκη: Φεστιβάλ Τουρισμού για 4 ημέρες στην παραλία!

Από αυτήν την Πέμπτη, 26 Μαΐου και για τέσσερις ημέρες, έως τις 29 Μαΐου, στη νέα Παραλία Θεσσαλονίκης θα στηθεί το Φεστιβάλ Τουρισμού, το οποίο θα πλαισιώνεται από πλήθος μουσικών, χορευτικών και άλλων εκδηλώσεων. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει με πυροτεχνήματα από φουσκωτά σκάφη που θα πλέουν στο Θερμαϊκό την Πέμπτη 19-19.30!

Τα σταντ των περίπου 40 εκθετών, εκ των οποίων οι 15 είναι επαγγελματίες του τουρισμού και οι υπόλοιποι Δήμοι, Περιφέρειες, Επιμελητήρια και οργανισμοί τουρισμού, θα στηθούν αριστερά και δεξιά από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου και οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν πολλούς και διαφορετικούς προορισμούς για διακοπές, ενόψει καλοκαιριού. Μεταξύ άλλων, θα συμμετέχουν φορείς από Χαλκιδική, Καστοριά, Κοζάνη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σάμο, Μυτιλήνη, Κέρκυρα, Έβρο κ.ά.

Παράλληλα, στο χώρο πίσω από το Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου θα υπάρχει εξέδρα όπου θα λαμβάνουν χώρα τα διάφορα μουσικά και άλλα δρώμενα. Το «παρών» θα δώσουν, όπως τονίστηκε σήμερα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ντόπιες καλλιτεχνικές παραγωγές και νέα πρόσωπα. Όπως τονίστηκε, παρά τα περιορισμένα χρονικά και οικονομικά περιθώρια, το Φεστιβάλ -το οποίο τελευταία φορά πραγματοποιήθηκε το 2013-γίνεται πραγματικότητα φέτος. Σύμφωνα με τον ο πρόεδρο του ΕΕΘ, Μιχάλη Ζορπίδη, παρά τη μη ικανοποιητική ανταπόκριση των επαγγελματιών, στόχος είναι το φεστιβάλ να γίνει «ετήσιο ραντεβού», ενώ υπάρχουν και σκέψεις η διοργάνωσή του να γίνει και σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας.

«Κάνουμε μια προσπάθεια για να φέρουμε κόσμο στην πόλη μας και να υπάρξει μια προετοιμασία ενόψει καλοκαιριού. Πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε. Στόχος είναι του χρόνου να κάνουμε κάτι ακόμη μεγαλύτερο», δήλωσε ο κ. Ζορπίδης, Από την πλευρά του, ο β΄αντιπρόεδρος του ΕΕΘ, Κλεόβουλος Θεοτόκης, μίλησε για την αναγκαιότητα συνέργειας των φορέων στο κομμάτι του τουρισμού. «Στη Θεσσαλονίκη γίνονται πολλές ενέργειες σε διαφορετική κατεύθυνση. Εμείς χαμηλώσαμε το δικό μας brand, ως ΕΕΘ, και ανεβάσαμε το brand Φεστιβάλ Τουρισμού με στόχο να ενώσουμε όλους τους φορείς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από αριστερά: Λευτέρης Αλεξανδρίδης, μέλος Δ.Σ. ΕΕΘ, Ελένη Φύκα, περιφερειακή σύμβουλος ΠΚΜ, Μιχάλης Ζορπίδης, πρόεδρος ΕΕΘ, Κλεόβουλος Θεοτόκης, β΄αντιπρόεδρος ΕΕΘ 

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ παρουσίασε η περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Ελένη Φύκα, τονίζοντας ότι καθημερινά προστίθενται και νέες εκδηλώσεις και ότι θα υπάρχουν δρώμενα και το πρωί και το βράδυ. Στην συνέντευξη μίλησε και η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, η οποία, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σημασία ενδυνάμωσης του εσωτερικού τουρισμού της χώρας.

Το ΕΕΘ έχει εγκρίνει κονδύλι 10.000 ευρώ για το Φεστιβάλ ενώ σημαντική, όπως τονίστηκε, είναι η συμβολή των εθελοντών. Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι ο χώρος στη Ν. Παραλία παραχωρήθηκε από τον Δήμο δωρεάν.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιεί το ΕΕΘ υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, του ΥΜΑΘ, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, του Hatta, του υπ. Τουρισμού και του ΕΟΤ. Στο κομμάτι του μάρκετινγκ και της προώθησης μέσω των social media, υπάρχει συνεργασία με το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙΘ. Αρωγός στο κατασκευαστικό κομμάτι είναι η ΔΕΘ-Helexpo.

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΖΟΥΦΗ 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: