Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα πλήγματα την παραμονή Πρωτοχρονιάς στόχευαν εργοστάσια κατασκευής drones, σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι οι βομβαρδισμοί που έπληξαν αρκετές πόλεις της Ουκρανίας συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου χθες παραμονή Πρωτοχρονιάς, είχαν στόχο εγκαταστάσεις κατασκευής drones και για να αποτρέψουν σχεδιαζόμενες «τρομοκρατικές επιθέσεις».

«Στις 31 Δεκεμβρίου 2022, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν μια αεροπορική επίθεση μεγάλης εμβέλειας εναντίον εγκαταστάσεων της ουκρανικής αμυντικής βιομηχανίας που εμπλέκονται στην κατασκευή επιθετικών drones που χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων κατά της Ρωσίας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Τα σχέδια του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Ρωσίας στο εγγύς μέλλον ματαιώθηκαν», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Η Μόσχα συχνά περιγράφει ως «τρομοκρατικές ενέργειες» τις επιχειρήσεις που πραγματοποιεί ο ουκρανικός στρατός στο ρωσικό έδαφος ή σε ρωσικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία.

Ο ρωσικός στρατός τόνισε επίσης ότι θα συνεχίσει την επίθεσή του στην περιοχή του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπου επί του παρόντος επικέντρωνεται το μεγαλύτερο μέρος των μαχών.

Τα ρωσικά πλήγματα που στόχευσαν το Κίεβο και άλλες πόλεις της Ουκρανίας χθες Σάββατο είχαν ως αποτέλεσμα τρεις νεκρούς και 50 τραυματίες, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των ουκρανικών αρχών.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: