Θεσσαλονίκη: Άναψαν κόκκινα κεριά κατά του AIDS στην Αριστοτέλους! (Video)

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS και η πλατεία Αριστοτέλους γέμισε κόκκινα κεριά από φορείς και συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης.

Πρώτος άναψε κερί ο αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Αλέξης Μπένος και ακολούθησαν ο περιφερειάρχης ΚΜ, κ. Απ. Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γ. Μπουτάρης, η αντιπεριφερειαρχης Β. Πατουλίδου και η αντιδήμαρχος κ. Κ. Γούλα μαζί με την πρόεδρο της νοσηλευτικής ΑΤΕΙΘ, κ. Αλ. Δημητριάδου. Η συμβολική αφή των κεριών έχει στόχο το σχηματισμό της κόκκινης κορδέλας, σύμβολο κατά του AIDS. Αυτή την ώρα γίνεται θεατρικό δρώμενο στην πλατεία.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα, όλη την ημέρα μπροστά από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον» λαμβάνουν χώρα σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες έχουν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού της πόλης και των επισκεπτών της σε θέματα που αφορούν στο HIV/AIDS.

Δείτε βίντεο από το typosthes.gr

Το μήνυμα των εκδηλώσεων είναι: «Ενημερώσου – Προφυλάξου – Στήριξε- Αγκάλιασε – Εξετάσου». Η ενημερωτική παρέμβαση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ( ΚΕΕΛΠΝΟ) υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, το Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, τη συλλογικότητα HOMOphonia Thessaloniki Pride, το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», το «ThessCheckpoint» και το «Κέντρο Ζωής». Τις δράσεις θα στηρίξουν με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή τους οι φοιτητές τους Τμήματος Νοσηλευτικής του Α.ΤΕ.Ι. Θεσσαλονίκης.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο ιός του AIDS που ονομάζεται και ιός HIV ή ιός της ανθρώπινης ανοσολογικής ανεπάρκειας, μολύνοντας τον ανθρώπινο οργανισμό, καταστρέφει σταδιακά το αμυντικό ή ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα να τον αφήνει εκτεθειμένο σε βαριές λοιμώξεις ή διάφορες μορφές καρκίνου.

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: