Θεοδωράκης: Απερίσκεπτο να ζητάς εδώ και τώρα αποχώρηση του ΔΝΤ

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να απαντήσει: Θέλει να μείνει μόνος του με τον κ. Σόιμπλε και την απαίτηση του για τεράστια πλεονάσματα;

Η θέση του ΔΝΤ για το χρέος μάς βοηθάει αυτή τη στιγμή. Είναι απερίσκεπτο όταν δεν έχεις εναλλακτική λύση, για λόγους ιδεοληπτικούς να ζητάς «εδώ και τώρα» την αποχώρηση του ΔΝΤ», αναφέρει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» σχετικά με την στάση της κυβέρνησης απέναντι στο ΔΝΤ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε την ανησυχία του για την τρέχουσα αξιολόγηση, λέγοντας «Φοβάμαι ότι οι αλλαγές που δεν κάνουμε, μας έχουν ήδη οδηγήσει στον προθάλαμο του επόμενου Μνημονίου».

Τόνισε δε, ότι «η χώρα έχει ανάγκη από κατάργηση του κομματικού κράτους, μείωση της φορολογίας, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ανοιχτή παιδεία με μη κρατικά πανεπιστήμια, δικαίωμα ψήφου και στα παιδιά που έφυγαν».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν κ. Μπόμπολας είναι σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε: «Τα πρωτοσέλιδα του Έθνους συχνά είναι πιο φιλοκυβερνητικά και από αυτά της Αυγής. Ο καθένας μπορεί να έχει όποια θέση θέλει, αλλά το ρώτημα είναι αν αυτό «εξαγοράζεται» με μία ευνοϊκή πολιτική από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ προσέθεσε ότι ανάλογες τακτικές ελέγχου των ΜΜΕ μέσω σχέσεων με εργολάβους είχαμε και επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον διάλογο για τη δημιουργία ενός μεγάλου προοδευτικού κεντρώου κινήματος, ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε την πρόταση της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού αναφέροντας: «Πολιτική συμφωνία για ένα τρίτο πόλο και εκλογή ηγεσίας από τη βάση. Όποιοι συμφωνούν σε αυτή τη λογική πρόταση, μπορούμε αύριο κιόλας να προχωρήσουμε»

Πηγή: lykavitos.gr - politiki

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: