Θα συνεργαστούμε με την νέα ελληνική κυβέρνηση – Νέα βοήθεια αν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις – Γ. Ντάισελμπλουμ

Θα συνεργαστούμε με την νέα ελληνική κυβέρνηση – Νέα βοήθεια αν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις   Γ. Ντάισελμπλουμ

«Όποια και αν είναι η ελληνική κυβέρνηση μετά από τις εκλογές, θα συνεργαστούμε μαζί της», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.

Όπως τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από ομιλία του στο Τόκιο, υποσχέθηκε να συνεργαστεί με τον νικητή των επικείμενων εκλογών στην Ελλάδα, αλλά κάλεσε την Αθήνα να τηρήσει την λιτότητα.

Ο Dijsselbloem υποστήριξε ότι η ευρωζώνη θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερη βοήθεια εάν η Ελλάδα τηρήσει τις υποσχέσεις της για μεταρρυθμίσεις. «Δεν προκαλείται αναστάτωση στις πολιτικές μας, δεν προκαλείται αναστάτωση στη συνεργασία μας με τους Έλληνες.  Εάν οι Έλληνες τηρήσουν τα όσα έχουν συμφωνηθεί από την πλευρά τους… εάν χρειαστεί είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα», δήλωσε προσθέτοντας ότι ήδη έχουν γίνει πολλά για να σωθεί η χώρα.

Ο Dijsselbloem κάλεσε τους Έλληνες ψηφοφόρους να δουν την οικονομική πραγματικότητα στην χώρα τους. «Είναι κρίσιμο η Ελλάδα να είναι για άλλη μία φορά χρηματοπιστωτικά και οικονομικά ανεξάρτητη», δήλωσε.

«Όλοι οι πολιτικοί, όλες οι κυβερνήσεις εργάζονται εντός των περιορισμών που διαθέτουν. Εάν δεν έχεις αρκετά λεφτά, δεν μπορείς να δαπανήσεις. Εάν δεν μπορείς να βρεις πιστωτές για να χρηματοδοτήσεις τον προϋπολογισμό σου, τότε δεν μπορείς να ξοδέψεις τον προϋπολογισμό σου», τόνισε.

Τόνισε ακόμη ότι το τρέχον πρόγραμμα της Ελλάδας πρέπει να συνεχίσει την πορεία του μέχρι το τέλος Μαρτίου, προτού η Ελλάδα διαπραγματευτεί την μελλοντική χρηματοοικονομική της κατεύθυνση. «Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες, κυρίως από τους Έλληνες. Η ανάκαμψη ξεκίνησε. Θα ήταν μεγάλη σπάταλη εάν επιτρέψουμε να χαθεί ξανά αυτή η ανάκαμψη», δήλωσε.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: