Θεσσαλονίκη: Οκτώ συλλήψεις για τα σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της πόλης

Σε οκτώ συλλήψεις προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά το τέλος της πορείας που πραγματοποίησαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με αφορμή την πανελλαδική απεργία.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δέκα προσαγωγές, ωστόσο δεν διαπιστώθηκε η συμμετοχή των δύο ατόμων που αφέθηκαν ελεύθερα.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν το πρωί της Πέμπτης στον εισαγγελέα, και, μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της διατάραξης.


Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια στο κέντρο της πόλης ξέσπασαν στις 12.30 πλησίον της Ρωμαϊκής Αγοράς, όταν ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν επί της οδού Αγίου Δημητρίου.

Οι αστυνομικοί, προκειμένου να τους απωθήσουν, προχώρησαν σε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και σε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, ενώ ελάχιστα λεπτά αργότερα ξεκίνησε κυνηγητό στα στενά της Φιλίππου, στην πλατεία Δικαστηρίων και τα επεισόδια έληξαν στην οδό Εγνατία. Τα άτομα άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμάτων προκειμένου να στήσουν οδοφράγματα, ενώ συνέχισαν να επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις με ότι αντικείμενα είχαν επάνω τους.


Αστυνομικοί της ομάδα ΔΡΆΣΗ κατάφεραν να εντοπίσουν οκτώ νεαρούς που κρίθηκαν ύποπτοι για συμμετοχή στα επεισόδια και πλησίασαν για να τους ελέγξουν. Στη θέα των αστυνομικών τα άτομα έτρεξαν και μπήκαν σε δύο εμπορικά καταστήματα της οδού Εγνατία προκειμένου να γλιτώσουν, ωστόσο οι αστυνομικοί συνέχισαν να τους κυνηγούν και κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν μέσα στα μαγαζιά και να προχωρήσουν στην σύλληψή τους.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, άτομα που αποσπάστηκαν από την πορεία προκάλεσαν φθορές σε τουλάχιστον ένα εμπορικό κατάστημα της Τσιμισκή και έσπασαν κάμερες ασφαλείας και βιτρίνα τράπεζας.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: