Ταχύτατη αντίδραση των Μαχητών της ν. Κω και προσβολή Αεροπρογεφυρώματος με Άρματα και Καταδρομείς!

Συναγερμός Σήμανε τα Χαράματα της Δευτέρας στο Στρατηγείο της 80 ΑΔΤΕ  απο το απόρρητο Σήμα που έφτασε στο Κέντρο Επιχειρήσεων  και διέταξε την άμεση κινητοποίηση  Ταχυκίνητων Μονάδων με Άρματα και  Ελαφρά τεθωρακισμένα σε συγκεκριμένο σημείο της νήσου Κω όπου και επιχειρήθηκε αεροπόβαση με ταυτόχρονη απόβαση σε παραλία της νήσου!

Τρέχοντας δαιμονισμένα α Άρματα έφτασαν στην κορυφή του λόφου απο όπου και σφυροκόπησαν το σημείο  όπου οι Εχθρικές Δυνάμεις κατάφεραν να βγάλουν στην ξηρά  Δυνάμεις Καταδρομών και να οργανώσουν πρόχειρο προγεφύρωμα !

Καταδρομείς της νήσου συνεπικουρούμενοι απο Εφέδρους  πυρήνες που επιστρατεύτηκαν μέσα στη νύχτα ,οδήγησαν τους Ελεύθερους Σκοπευτές με μοτοσυκλέτες τύπου (εντούρο) από κρυφά μονοπάτια ,που  με τις   εύστοχες βολές τους …Έσπειραν το πανικό στο επιτιθέμενο τμήμα εκτελώντας ,έναν προς έναν όλους τους επικεφαλής!

Η Αντίδραση των Υπερασπιστών την νήσου ήταν ταχύτατη ,άμεση , και χρονομετρήθηκε απο την ώρα της λήψης του σήματος μέχρι και την φόρτωση των φόρτων ,την εκτέλεση των δρομολογίων και τον χρόνο άφιξης στο σημείο του προγεφυρώματος !

Για την προστασία των κινούμενων Μονάδων διατάχθηκε η επιφυλακή των Αντιαεροπορικών Μονάδων με ταυτόχρονη διασπορά τους !

Από 11 έως 14 Απριλίου 2016, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της 80 ΑΔΤΕ, πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακό τετραήμερο  από τις Μονάδες και ανεξάρτητες Υπομονάδες του Σχηματισμού.

Μεταξύ των άλλων αντικειμένων, την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε άσκηση εξάλειψης προγεφυρώματος…

Εικόνες απο το τελικό στάδιο της  εκτέλεση της  διαταγής που έλαβε και εκτέλεσαν οι Μονάδες των Υπερασπιστών της νήσου Κω (80ΑΔΤΕ)



Πηγή:veteranos.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: