Τα μελλοντικά projects βελτίωσης της αστικής κινητικότητας του αύριο απο την Seat

 

 

Αστικά λεωφορεία on demand και εφαρμογή διαμοιρασμένων διαδρομών (ride sharing), τα μελλοντικά projects του SEAT Metropolis: Lab Barcelona

 

To πρωτοποριακό SEAT Metropolis: Lab Barcelona, ενσωματωμένο στο Δίκτυο IT Labs του Volkswagen Group, εγκαινιάστηκε επίσημα στα πλαίσια του Smart City Expo World Congress 2017  στη Βαρκελώνη. Τα εγκαίνια παρακολούθησαν αρκετές προσωπικότητες από το τομέα της τεχνολογίας συμπεριλαμβανομένου του Miquel Martí, του CEO του Barcelona Tech City, του βασικού κόμβου του επιχειρηματικού οικοσυστήματος της Ευρώπης, όπου βρίσκεται και το εργαστήρι της SEAT.

Ο στόχος του ψηφιακού κέντρου, το οποίο άρχισε να λειτουργεί τον περασμένο Απρίλιο, είναι η ανάλυση και η εξεύρεση έξυπνων λύσεων στις προκλήσεις της κινητικότητας του αύριο και συμβάλλει στην τοποθέτηση της SEAT ως σημείο αναφοράς στα συνδεδεμένα αυτοκίνητα. Ο Luca de Meo, στη τελετή των εγκαινίων, υπογράμμισε ότι «το εργαστήρι αυτό βασίζεται σε ένα συνδυασμό κινητής τεχνολογίας και Big Data για τη βελτιστοποίηση της σχέσης μεταξύ του κοινού, της έξυπνης πόλης και των υπηρεσιών κινητικότητας. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την κινητικότητα και να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων ασφαλέστερη, βιώσιμη και αποτελεσματική στις έξυπνες πόλεις που ζούμε».

Lab projects

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά οι πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν από την ομάδα του εργαστηρίου, όπως η εφαρμογή “About it”, η οποία έχει ως στόχο τη βελτίωση της κινητικότητας στη Βαρκελώνη. Μεταξύ άλλων λειτουργιών, η εφαρμογή εμφανίζει τα σημεία επαναφόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων, των σταθμών ανταλλαγής ποδηλάτων ή των «μαύρων σημείων» με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ατυχημάτων στη πόλη.

Επίσης, ανακοινώθηκαν δύο ακόμα μεγάλα μελλοντικά projects. O Jose Nascimento υπογράμμισε «η εφαρμογή διαμοιρασμένων διαδρομών (ride sharing) στοχεύει στη διευκόλυνση της κινητικότητας του κοινού με τη δημιουργία ενδοαστικής διακίνησης».

Επιπλέον έδωσε πληροφορίες για το project των αστικών λεωφορείων «on demand», που αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση της χρήσης των υφιστάμενων γραμμών αστικών λεωφορείων προσφέροντας ευέλικτες διαδρομές που προσαρμόζονται στη ζήτηση σε πραγματικό χρόνο. Μία πιλοτική δοκιμή αυτής της πρωτοβουλίας εφαρμόζεται ήδη στο Wolfsburg της Γερμανίας και θα προσαρμοστεί στη πόλη της Βαρκελώνης σε δεύτερη φάση.

Η δέσμευση της SEAT στη πόλη της Βαρκελώνης

Η δημιουργία αυτού του εργαστηρίου ακολουθεί τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της SEAT και του δημοτικού συμβουλίου της Βαρκελώνης για τη προώθηση της καινοτομίας, της βιώσιμης κινητικότητας και της προσέλκυσης νέων ταλέντων στην πόλη. Ταυτόχρονα η εταιρεία επενδύει στη CARNET, το πρώτο μεγάλο ανοιχτό κόμβο έρευνας και καινοτομίας που επικεντρώνεται στο τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και της αστικής κινητικότητας που ιδρύθηκε από τη SEAT, το Ερευνητικό Κέντρο του Volkswagen Group και το Πολυτεχνείο της Καταλονίας.

Επιπλέον, τον περασμένο Ιούλιο η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την τοποθεσία του νέου χώρου Casa SEAT στη καρδιά της Βαρκελώνης, στη γωνία των δρόμων Paseo de Gracia και Avenida Diagonal. Πρόκειται για μια πολυεπιστημονική εγκατάσταση που στοχεύει στη σύνδεση με τον πολιτισμικό και οικονομικό παλμό της πόλης, με πρόθεση να γίνει σημείο συνάντησης νέων τάσεων και τοπικών και διεθνών ταλέντων. Τα εγκαίνια του Casa SEAT έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη του 2018.

 

 

 

Τα μελλοντικά projects βελτίωσης της αστικής κινητικότητας του αύριο απο την Seat

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: